Uppgradera en enskild server -- Kör installationsprogrammet

Kör installationsprogrammet

Uppgradera en enkelnodsinstallation av Tableau Server version 2018.2 eller senare genom att följa dessa steg.

1. Logga in som användare med sudo-åtkomst till datorn du uppgraderar.

2. Gå till katalogen dit du kopierade .rpm- eller .deb Tableau Server-paketet.
  3. Använd pakethanteraren för att installera Tableau Server-paketet.

Du måste installera den nya versionen på samma plats som den befintliga. Installationsplatsen måste vara densamma på alla noder. Installera inte till en plats med en symbolisk länk eller till en mapp på en NFS-volym (Network File System).

• På RHEL-liknande distributioner inklusive CentOS, har du möjlighet att installera Tableau på en icke-standardplats.

• Standardplats—För att installera till standardplatsen (/opt/tableau/tableau_server) kör du följande kommandon där <version> formateras som större-mindre-underhåll: 2019-2-5):

sudo yum update

sudo yum install tableau-server-<version>.x86_64.rpm

• Icke-standardplats—För att installera på en plats som inte är standard måste du använda rpm -i. Du måste också installera alla beroende paket. Se anteckningen nedan.

Kör följande kommando:

sudo rpm -i --prefix /preferred/install/path tableau-server.rpm

Obs! När du använder yum för att installera Tableau Server laddas alla beroende paket ned och installeras automatiskt. Detta är den föredragna installationsmetoden för Tableau. Om du vill installera på en icke-standardplats, eller om din organisation inte vill låta dig använda yum och du måste installera med rpm -i måste du också installera alla beroende paket separat. Information om att installera beroende paket hittar du på Installera Tableau Server på en frånkopplad dator som kör Linux.

• Kör följande kommandon på Ubuntu, där <version> formateras som större-mindre-underhåll (t.ex: 2019-2-5):

sudo apt-get update
      sudo apt-get upgrade
      sudo apt-get -y install gdebi-core
      sudo gdebi -n tableau-server-<version>_amd64.deb

4. Kör uppgraderingsskriptet.

Om Tableau Server inte stoppas när du kör skriptet blir du meddelad av skriptet, som frågar om du vill stoppa servern. Du kan också välja att stoppa servern innan du kör skriptet med kommandot tsm stop. Tableau Server måste stoppas för att slutföra uppgraderingen.

Vilka alternativ du behöver inkludera beror på vilken version du uppgraderar till:

• Version 2019.3 eller senare:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm --accepteula

där <version_code> är den långa formen av en ny version som du uppgraderar till, till exempel scripts.20183.18.1128.2033.

Från och med version 2019.3.0 körs skriptet med det konto du är inloggad med när du uppgraderar från 2019.2.x eller senare. Ange ditt lösenord om du tillfrågas. Mer information finns i Vad har ändrats – bra att veta innan du uppgraderar. Du kan ange en annan användare med administratörsbehörighet med alternativet -u och ange en användare med administratörsbehörighet på den dator där den ursprungliga noden är installerad. Du ombeds ange lösenordet för den administrativa användaren.

• Version 2018.1 till och med version 2019.2.x:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm -u <system_admin> --accepteula

där <version_code> är den långa formen av en ny version som du uppgraderar till, till exempel scripts.20183.18.1128.2033, och <system_admin> är en användare med administratörsbehörighet på datorn där den ursprungliga noden är installerad. Du ombeds ange lösenordet för den administrativa användaren.

Alternativet -u lades till från och med version 2018.1. Läs mer i Vad har ändrats – bra att veta innan du uppgraderar.

Om du vill se alla tillgängliga alternativ för skriptet upgrade-tsm använder du alternativet -h. Exempel:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm -h
  5. Avbryt terminalsessionen och logga in på nytt när uppgraderingen är klar. Detta säkerställer att din session använder den uppdaterade TSM-versionen.

6. Starta Tableau Server:

tsm start

Fortsätt till Verifiera Tableau Server-uppdatering.