Uppgradering av flera noder -- Kör uppgraderingsskript

Kör uppgraderingsskript

1. När du har installerat den nya versionen på varje nod i klustret ska du köra uppgraderingsskriptet på den ursprungliga noden.

Om Tableau Server inte stoppas när du kör skriptet blir du meddelad av skriptet, som frågar om du vill stoppa servern. Du kan också välja att stoppa servern innan du kör skriptet med kommandot tsm stop. Tableau Server måste stoppas för att slutföra uppgraderingen.

Vilka alternativ du behöver inkludera beror på vilken version du uppgraderar till:

• Version 2019.3 eller senare:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm --accepteula

där <version_code> är den långa formen av en ny version som du uppgraderar till, till exempel scripts.20183.18.1128.2033.

Från och med version 2019.3.0 körs skriptet med det konto du är inloggad med när du uppgraderar från 2019.2.x eller senare. Ange ditt lösenord om du tillfrågas. Mer information finns i Vad har ändrats – bra att veta innan du uppgraderar. Du kan ange en annan användare med administratörsbehörighet med alternativet -u och ange en användare med administratörsbehörighet på den dator där den ursprungliga noden är installerad. Du ombeds ange lösenordet för den administrativa användaren.

• Version 2018.1 till och med version 2019.2.x:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm -u <system_admin> --accepteula

där <version_code> är den långa formen av en ny version som du uppgraderar till, till exempel scripts.20183.18.1128.2033, och <system_admin> är en användare med administratörsbehörighet på datorn där den ursprungliga noden är installerad. Du ombeds ange lösenordet för den administrativa användaren.

Alternativet -u lades till från och med version 2018.1. Läs mer i Vad har ändrats – bra att veta innan du uppgraderar.

Om du vill se alla tillgängliga alternativ för skriptet upgrade-tsm använder du alternativet -h. Exempel:

sudo /opt/tableau/tableau_server/packages/scripts.<version_code>/upgrade-tsm -h

2. Avbryt terminalsessionen och logga in på nytt när uppgraderingen är klar. Detta säkerställer att din session använder den uppdaterade TSM-versionen.

3. Starta Tableau Server:

tsm start

Fortsätt till Verifiera Tableau Server-uppdatering.