Snabbstart: uppdatera extrakt i ett schema

För publicerade arbetsböcker som ansluter till dataextrakt kan du konfigurera servern för att uppdatera extrakten enligt ett återkommande schema så att alla arbetsböcker som är anslutna till dem alltid visar de mest aktuella data.

Om du vill schemalägga uppdateringar måste du ha administratörs- eller dataägarbehörighet.

Obs! Ämnet gäller extrakt som publicerats på Tableau Server. För Tableau Cloud beror hur extrakt uppdateras på de underliggande data som de ansluter till. Läs mer i Hålla data uppdaterade(Länken öppnas i ett nytt fönster).

1 Ställa in ett schema på servern

Logga in på servern, gå till sidan Scheman och klicka på Nytt schema.

Tabell innehåller några uppdateringsscheman. Du skapar alla eventuella ytterligare scheman.

2 Aktivera schemalagda extraktuppdateringar och felmeddelanden per e-post

Som server- eller platsadministratör kan du aktivera scheman samt e-postmeddelanden när extraktuppdateringar misslyckas.

Välj Inställningar och gå till sidan Allmänt.

• Under E-postmeddelande väljer du Skicka e-post till ägare till datakällor och arbetsböcker när schemalagda uppdateringar misslyckas.

• Under Inbäddade inloggningsuppgifter markerar du båda kryssrutorna för att låta utgivare bädda in inloggningsuppgifter och schemalägga extraktuppdateringar.

3 Publicera en arbetsbok med ett extrakt

Välj Server > Publicera arbetsbok i Tableau Desktop. Logga in på servern om du inte redan är inloggad. I dialogrutan Publicera arbetsboken till Tableau Server klickar du på Scheman och autentisering. Välj schemat i listan under Extraktschema.

Om ursprungliga data kräver autentisering måste du också välja hur du vill att personer ska få åtkomst.

4 Övervaka uppdateringsprestanda

Du kan övervaka schemalagda aktiviteter genom att visa Bakgrundsaktiviteter för extrakt på sidan Status.