Impersoneringskrav

Du behöver detta för att använda funktionen:

• Endast med liveanslutningar till SQL Server: Impersonering kan endast användas för vyer som har en liveanslutning till en SQL Server-databas, version 2005 eller senare.

• Individuella databaskonton: Varje person som kommer åt vyn måste ha ett individuellt konto på SQL Server-databasen som vyn ansluter till. Medlemmar i en Active Directory-grupp (AD) kan inte impersoneras. Om Lena Larsson till exempel är medlem i AD-gruppen Sales och hennes databasadministratör lägger till Sales AD-gruppen i SQL Server-databasen, kan hon inte impersoneras.

• Matchande inloggningsuppgifter och autentiseringstyp: Inloggningsuppgifterna för varje Tableau-användares konto och deras Tableau-autentiseringstyp måste matcha inloggningsuppgifterna och autentiseringstypen i SQL Server-databasen. Om Tableau Server-användarkontot för Lena Larsson till exempel är MyCo\jsmith, måste användarnamnet på SQL Server-databasen också vara MyCo\jsmith. SQL Server måste använda Windows Integrated Authentication.

• SQL Server-krav: I SQL Server bör du ha en datasäkerhetstabell, en vy som genomdriver datasäkerhet och du bör kräva att dina databasanvändare använder vyn.

• IMPERSONERA-konto på SQL: Du behöver ett SQL Server-databaskonto som har behörigheten IMPERSONERA för ovanstående databasanvändare. Detta är antingen ett konto med rollen sysadmin eller ett som har beviljats behörigheten IMPERSONERA för varje enskilt användarkonto (se MSDN-artikeln om EXECUTE AS). SQL Server-kontot måste vara något av följande: