Impersonera med inbäddade SQL-inloggningsuppgifter

Du kan även utföra impersonering genom att den person som publicerar en vy bäddar in sina inloggningsuppgifter för SQL Server i vyn. Tableau Server kan köras under valfritt konto men det använder dessa inloggningsuppgifter från publiceraren för att ansluta till databasen.

Det kan vara rätt val för din webbplats om det konto som hanterar impersoneringen inte kan vara ett Active Directory-konto (AD) och om du känner dig bekväm med att ge arbetsbokspublicerare ett konto med potentiellt hög behörighetsnivå på SQL Server.

Obs!

Om du vill använda det här tillvägagångssättet måste Inbäddade inloggningsuppgifter vara aktiverat på sidan Serverinställningar i Tableau Server:

Så här impersonerar du med arbetsbokspublicerarens SQL-konto:

1. Skapa en arbetsbok i Tableau Desktop. När du skapar dataanslutningen väljer du Använd ett specifikt användarnamn och lösenord för arbetsbokens liveanslutning till en SQL Server-databas:

2. Publicera arbetsboken till Tableau Server (Server > Publicera arbetsbok).

3. I dialogrutan Publicera klickar du på Autentisering och väljer därefter Impersonera via inbäddat lösenord från listmenyn i dialogrutan Autentisering:

4. Klicka på OK.

5. Testa anslutningen genom att logga in på Tableau Server som en användare. När du klickar på en vy bör du inte bli ombedd att ange autentiseringsuppgifter för databasen, och du bör endast se de data som användaren är behörig att se.