Flytta meddelandetjänstprocessen

I den här artikeln förutsätter vi att Tableau Server är installerat på en ursprunglig nod och att det finns minst en ytterligare nod. Mer information om hur du lägger till noder i Tableau Server finns i Installera och konfigurera ytterligare noder.

Du kan inte ta bort en instans av meddelandetjänsten om det är den enda instansen på servern. Du kan inte köra Tableau Server utan en instans av meddelandetjänsten. Det innebär att om du behöver flytta meddelandetjänsten eller om du tar bort en servernod som har den meddelandetjänsten så måste du först flytta tjänsten till en annan nod.

Att flytta meddelandetjänsten är en enkel process i tre steg:

• Ta bort den ursprungliga instansen av meddelandetjänsten.

• Lägg till en ny instans av meddelandetjänsten.

• Tillåmpa väntande ändringar.

Flytta meddelandetjänsten

1. Kontrollera att alla processer är aktiva på fliken Status i TSM.

2. Klicka på fliken Konfiguration.

3. För den nod som du tar bort meddelandetjänsten på avmarkerar du rutan Meddelandetjänst.

Då aktiveras knappen Väntande ändringar men ett fel i Väntande ändringar säger att Meddelandetjänsten (activemqserver) inte finns på någon nod. Tills du lägger till den till en annan nod kan du inte tillämpa väntande ändringar.

4. För den nod som du lägger till meddelandetjänsten på markerar du rutan Meddelandetjänst.

5. Klicka på Väntande ändringar överst på sidan.

6. Klicka på Tillämpa ändringarna och starta om och sedan på Bekräfta för att bekräfta omstarten av Tableau Server.

Flytta meddelandetjänsten

1. Öppna en terminalsession på den initiala noden.

2. Hitta nod-ID för den nod du ändrar:

tsm topology list-nodes -v

3. Ta bort meddelandetjänst från en nod:

tsm topology set-process -n <nodeID> -pr activemqserver -c 0
  4. Lägg till meddelandetjänst till en nod:

tsm topology set-process -n <nodeID> -pr activemqserver -c 1
  5. Tillämpa konfigurationsändringarna.

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.