Migreringsplaner: Behörigheter och ägande

Med Content Migration Tool kan du kopiera arbetsboks- och datakällsbehörigheter till Tableau-miljöer i olika nätverksdomäner, eller ha skillnader i användarnamn eller gruppsyntax. Du kan skapa kartläggningar för användarbehörighet i syfte att anpassa och säkra innehåll efter att det har publicerats till målplatsen. Kartläggningar tillämpas om Copy Project Permissions, Copy Workbook Permissions eller Copy Data Source Permissions har valts tidigare i planeringsfasen, tillsammans med Tillämpa användarkartläggningar.

För mer information, se Migreringsplaner: källprojekt, Migreringsplaner: arbetsböcker och Migreringsplaner: publicerade datakällor.

Kartläggningsbegränsningar

• Content Migration Tool kommer att stoppa migreringsprocessen om det inte hittar den mappade användaren eller gruppen på målet. Efterföljande användar- eller gruppbehörighetskartläggningar kontrolleras inte efter det första felet, och planen måste köras igen.

• Content Migration Tool kan inte kopiera behörigheter om källinnehållet har behörigheter för flera användare och grupper med identiska namn. Detta inträffar endast när det finns dubbla användarnamn eller gruppnamn från separata domäner.

Steg 1: Lägg till kartläggning

Om du vill lägga till kartläggning av användarbehörigheter klickar du på Add Mapping och väljer om du vill ändra namnet på en domän, användare, grupp eller om du vill importera kartläggningar från en CSV-fil (kommaseparerade värden). Om Content Migration Tool inte kan matcha en behörighet på målplatsen kommer källinnehållet inte att migreras.

Domänkartläggning

Domänbehörighetskartläggning gäller för alla användare och grupper på målplatsen. Om du är osäker på käll- eller måldomänen kan du kontrollera användar- och gruppsidorna på Tableau-platsen. Om lokal användarprovisionering har valts måste domänen anges som local.

Användarkartläggning

Användarbehörighetskartläggning fyller automatiskt i en lista över användare från käll- och målplatserna med hjälp av syntaxen domain\user. Du kan inte ange och spara namnen på användare som inte finns.

Obs! När du migrerar mellan projekt på samma plats kommer målplatsen och användarlistan att vara samma. Du kan använda mappningar för att uppdatera innehållsägande från User_A till User_B på platsen.

Gruppkartläggning

Gruppbehörighetskartläggning fyller automatiskt i en lista över användare från käll- och målplatserna med syntaxen domain\group. Du kan inte ange och spara namnen på grupper som inte finns.

Importera kartläggningar från en CSV-fil

Från och med version 2021.4 kan du importera en CSV-fil som innehåller domän-, användar- och gruppkartläggningar för att snabbt förbereda dina data för migrering. Att importera kartläggningar kan minska de manuella steg som krävs för att köra en migreringsplan genom att låta dig skapa och redigera dina kartläggningar i bulk utanför Content Migration Tool. För att importera kartläggningar väljer du Importera från fil i menyn Lägg till kartläggning.

Krav för CSV-filformat

När du skapar en CSV-fil för att importera kartläggningar, se till att filen uppfyller följande krav:

• Filen innehåller inga kolumnrubriker. Tableau antar att varje rad representerar en kartläggning.

• Filen innehåller tre kommaseparerade värden per rad: kartläggningstyp, källdomän/användare/grupp och måldomän/användare/grupp.

• Inkludera domänen för användarnamn och grupper om servern använder Active Directory-autentisering, eller ”lokal” om ett lokalt identitetsregister används.

Du måste ange ”domän”, ”användare” eller ”grupp” för kartläggningstyp, enligt följande tabell. Käll- och målkolumnerna ger exempel på syntax för Active Directory och ett lokalt identitetsregister. Faktiska värden i CSV-filen varierar beroende på din organisation.

KartläggningstypKällaMål
domän<domain><domain>
användare<domain>\<user name>
local\<user name>
<domain>\<user name>
local\<user name>
grupp<domain>\<group name>
local\<group name>
<domain>\<group name>
local\<group name>

Importera behörighetskartläggningar för användare

Så här importerar du behörighetskartläggningar för användare i Content Migration Tool:

1. Klicka på Lägg till kartläggning och välj Importera från fil.

2. I dialogrutan klickar du på Exportera CSV för att exportera en .csv-fil som innehåller alla användare och grupper från källplatsen. Redigera den resulterande filen i en textredigerare för att lägga till kartläggningar för målplatsen.

Om du redan har en kartläggningsfil, gå till steg 3.

Obs! Den exporterade CSV-filen innehåller inte domäner från källwebbplatsen. Domäner måste läggas till manuellt i CSV för att skapa domänkartläggningar.

3. Klicka på Importera kartläggningar och välj den kartfil du vill importera.

Content Migration Tool kommer att validera kartläggningarna för fel när du importerar filen. Om fel upptäcks måste du åtgärda varje fel i CSV-filen och sedan importera den igen.

Exempel på CSV-import

Följande exempel visar en CSV-fil som innehåller flera kartläggningstyper.

user,local\hwilson,companyx.lan\henry.wilson
user,local\jjohnson,companyx.lan\janna.johnson
user,local\mkim,companyx.lan\michele.kim
user,local\fsuzuki,companyx.lan\fred.suzuki
user,local\awang,companyx.lan\alan.wang
user,local\snguyen,companyx.lan\susan.nguyen
user,local\lrodriguez,companyx.lan\laura.rodriguez
user,local\agarcia,companyx.lan\ashley.garcia
group,local\All Users,companyx.lan\All Users
group,local\Finance Team,companyx.lan\Finance Group
domain,dev.mycompany,prod.mycompany

Ett förhandsgranskningsfönster visas när CSV-filen importeras som visar kartläggningar som tagits bort, lagts till eller uppdaterats, som är oförändrade och ignorerade. Kontrollera att kartläggningsändringarna är korrekta och klicka på Godkänn.

När kartläggningarna har importerats framgångsrikt kan du redigera, ta bort eller ändra kartläggningsordningen enligt beskrivningen i steg 2.

Steg 2: Ändra kartläggningsordning

När en behörighetskartläggning har skapats kan du ändra ordningen med hjälp av alternativen Down eller Up för att avgöra när den ska hanteras under migreringen. När en domän, användare eller grupp hanteras i en behörighetskartläggning kommer eventuella efterföljande behörighetskartläggningar för källdomänen, användaren eller gruppen att ignoreras.

I exemplet nedan kartläggs behörigheter för User_A till User_B. Content Migration Tool kommer att ignorera den andra behörighetskartläggningen eftersom User_A redan har hanterats.

I exemplet nedan associerar den första behörighetskartläggningen domänen för alla användare till prod. Content Migration Tool kommer att ignorera den andra behörighetskartläggningen eftersom domänen för User_A redan har hanterats.

Steg 3: Fortsätt till nästa steg

När du är redo klickar du på Next för att fortsätta till avsnittet Migreringsplaner: migreringsskript i planeringsfasen.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.