Migreringsplaner: platser

Det första steget när du skapar en migreringsplan i Tableau Content Migration Tool är att logga in på käll- och målplatserna.

I avsnittet Sites i planeringsfasen loggar du in på käll- och målplatserna. Behörigheterna för inloggningsuppgifterna för användaren du använder styr vilka platser och projekt du ser när du skapar en migreringsplan. Du kan bara migrera innehåll som användaren har åtkomst till.

Obligatoriska behörigheter och licenser

Det/de användarkonto(n) som används för att logga in på käll- och målplatserna måste ha en Explorer-roll eller högre, samt följande behörigheter för det innehåll du vill migrera:

• Vy
  • Ladda ner arbetsbok/Spara en kopia
  • Valfritt: Administratör (för att välja arbetsböcker, för att komma åt en användarlista)

Både käll- och målplatserna måste ha en giltig Advanced Management-licens. Läs mer i Om Tableau Advanced Management på Tableau Server.

Steg 1: Källa

Här är utgångspunkten för migreringen. Logga in på Tableau Server och välj sedan din plats som ska användas som källa. Webbplatser är oberoende silor av arbetsböcker, data och användarlistor som skapats inom Tableau för att gruppera relaterat innehåll för utvalda användare. Du kan bara migrera innehåll från en webbplats i taget.

Logga in på källplatsen

Använd stegen nedan för att logga in på Tableau Cloud eller Tableau Server. Mer information om hur du loggar in på Tableau Cloud med enkel inloggning och i Tableau med flerfaktorsautentisering finns i Logga in på Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster).

1. Klicka på Logga in på Tableau.
  2. I dialogrutan Välj en anslutning väljer du en sparad anslutning och klickar på Fortsätt.

Om inga anslutningar är tillgängliga klickar du på Lägg till eller redigera sparade anslutningar för att lägga till en ny anslutning. Mer information finns i Sparade anslutningar.

3. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka på Logga in.

Om din server är konfigurerad för SAML eller Single Sign-On omdirigeras du till inloggningssidan för identitetsleverantören för att slutföra autentiseringsprocessen.

4. Klicka på webbplatsen som du vill använda.

Om du vill ändra källservern eller uppdatera platsvalet klickar du på Välj en annan källa.

Steg 2: Mål

Upprepa inloggningsprocessen för målplatsen (platsen som du migrerar innehåll till).

Om du migrerar dina arbetsböcker mellan två projekt på samma Tableau-plats är dina inloggningsuppgifter för käll- och målplatsen identiska (inklusive serverns webbadress och platsnamn).

Sparade anslutningar

Med hjälp av sparade anslutningar kan du snabbt logga in på käll- och målplatserna genom att skapa en återanvändbar anslutning. När du lägger till en sparad anslutning måste du ange önskad inloggningsmetod för din plats.

Från och med 2021.2 stöder Content Migration Tool följande inloggningsmetoder:

• Personliga åtkomsttokens: Gör det möjligt för användare att skapa långlivade autentiseringstokens för förbättrad säkerhet, revision och automatisering av migreringsplaner. Med personliga åtkomsttoken kan användare logga in utan någon interaktiv inloggning i Content Migration Tool. Du hittar mer information i Personliga åtkomsttoken.

• Webbläsarbaserad inloggning: Användare anger sina inloggningsuppgifter och slutför autentiseringen via en inbäddad webbläsare. Detta alternativ kan likna hur du vanligtvis autentiserar till Tableau.

• Inloggning med användarnamn och lösenord: Användare autentiseras via Content Migration Tool istället för ett inbäddat webbläsarfönster. Detta alternativ skickar inloggningsuppgifter till servern med Tableau REST-API:er. Du kan använda inloggning med användarnamn och lösenord för att autentisera migreringsplaner som skapats före version 2020.3 och vid felsökning av problem som förhindrar användning av webbläsarbaserad inloggning.

Lägg till eller redigera sparade anslutningar

En länk till Add or edit saved connections visas längst ner på Content Migration Tool samt när du loggar in på käll- och målplatserna. Om du klickar på den här länken öppnas Manage Tableau Connections-fönstret.

Använd stegen nedan för att lägga till en sparad anslutning:

1. I fönstret Hantera Tableau-anslutningar klickar du på Ny anslutning, eller så väljer du en befintlig anslutning för att göra ändringar.

2. Ange ett Anslutningsnamn (namn för att beskriva din server) och serverns webbadress.

Om du inte inkluderar ett prefix för serverns webbadress kommer Content Migration Tool att använda http://.

3. Välj inloggningsmetod för din anslutning.

Om du använder tokens för personlig åtkomst, se Lägg till sparade anslutningar med personliga åtkomsttokens.

4. Klicka på Spara.

När du har skapat en sparad anslutning visas den i fönstret Välj en anslutning nästa gång du loggar in på käll- och målplatsen.

Lägg till sparade anslutningar med personliga åtkomsttokens

Att lägga till en sparad anslutning med en personlig åtkomsttoken kräver mer information än andra inloggningsmetoder. Du måste skapa ett nytt personligt åtkomsttoken på käll- och målplatsen för att kunna börja. Personliga åtkomsttokens bör inte delas mellan program. Du hittar mer information i Personliga åtkomsttoken.

Skapa personliga åtkomsttokens
  1. Logga in på din Tableau-plats i en webbläsare.

2. Längst upp på sidan klickar du på din profilbild eller dina initialer och väljer sedan Inställningar för Mitt konto.

3. Under Personliga åtkomsttoken skriver du ett beskrivande namn för token i fältet Tokennamn och klickar sedan på Skapa ny token.

4. I fönstret som visas klickar du på Kopiera till Urklipp och stänger sedan fönstret.

5. Klistra in tokenhemligheten i en fil. Spara filen på ett säkert ställe.

Förstå personliga åtkomsttokens
  1. Klicka på Lägg till eller redigera sparade anslutningar i Content Migration Tool.

2. I fönstret Hantera Tableau-anslutningar anger du ett anslutningsnamn och serverns webbadress.

Om du ansluter till Tableau Cloud måste du ange hela webbadressen till din plats. Till exempel https://10ay.online.tableau.com. Din podd visas i den första delen av platsens URL efter inloggning till Tableau Cloud.

3. Ange Namn på personlig åtkomsttoken och Hemlighet för personlig åtkomsttoken som erhållits när en personlig åtkomsttoken skapades i föregående avsnitt.

4. I fältet Webbplatsnamn anger du webbplatsnamnet så som det visas i webbadressen, utan mellanslag. Detta skiljer sig från det ”vänliga” webbplatsnamnet. Till exempel ”Site A” skulle vara ”sitea” i en webbläsar-URL.

5. Klicka på Spara.

Steg 3: Fortsätt till nästa steg

När du har loggat in på både käll- och målplatsen klickar du på Next för att gå vidare till avsnittet Migreringsplaner: källprojekt i planeringsfasen.

Vem kan göra detta?

Tableau-platsanvändare med rollen Explorer eller högre. Du måste ha behörigheterna Visa och Ladda ner/Spara en kopia för arbetsböcker på källplatsen och möjligheter att Visa och Publicera för målprojekt på målplatsen. Du hittar mer information i Behörigheter.