Skapa en PDF-fil

Du kan skriva ut en eller flera vyer till ett PDF-dokument. Du behöver inte ha installerat Adobe Acrobat på datorn.

Så här publicerar du till PDF:

1. Om du vill specificera vilka element som skrivs till PDF-filen och hur layouten ska se ut så väljer du Arkiv > Utskriftsformat. Du hittar mer information i Skriva ut arbetsblad.

2. Välj Arkiv > Skriv ut till PDF.

3. I dialogrutan Skriv ut till PDF väljer du utskriftsintervallet:

• Hela arbetsboken – publicerar alla blad i arbetsboken.

• Aktivt blad – publicerar endast det blad som för närvarande visas i arbetsboken.

• Valda blad – publicerar de valda bladen.

4. Välj en pappersstorlek och orientering. Om du väljer ospecificerat anges pappersstorleken som så stor som nödvändigt för att få med hela vyn på en sida.

5. Alternativt kan du välja Visa PDF-fil efter utskrift om du vill öppna PDF-filen automatiskt efter att du är klar med utskriften. Det här alternativet är endast tillgängligt om du har installerat Adobe Acrobat Reader eller Adobe Acrobat på datorn.

6. Alternativt kan du välja Visa val om du vill inkludera valda markeringar och framhävningar i PDF-filen.

7. Klicka på OK och välj var du vill spara PDF-filen. Klicka sedan på Spara.

8. Alternativt kan du ange Utskriftsformat för varje blad i arbetsboken innan du publicerar till PDF.