Berättelser

I Tableau är en berättelse en sekvens av visualiseringar som samverkar för att förmedla information. Du kan skapa berättelser som presenterar en databerättelse, erbjuder sammanhang, visar hur beslut relaterar till resultat eller för att helt enkelt framföra ett övertygande fall.

En berättelse är ett blad vilket innebär att metoderna du använder för att skapa, namnge och hantera arbetsblad och instrumentpaneler även gäller för berättelser (se Arbetsböcker och blad för mer information). Samtidigt är en berättelse även en samling blad som är ordnade i en sekvens. Varje enskilt blad i en berättelse kallas för en berättelsepunkt.

När du delar en berättelse – till exempel genom att publicera en arbetsbok till Tableau Public, Tableau Server eller Tableau Cloud – kan användare interagera med berättelsen för att upptäcka nya rön eller ställa nya frågor om data.