Färga en vy med hjälp av grupper

Förutom att korrigera datafel och kombinera dimensioner kan du visuellt identifiera grupper som har relaterade markeringar genom att välja dem direkt. Den här tekniken är väldigt användbar när du arbetar med ett punktdiagram eller en vy som inte har rubriker som kan väljas när gruppen definieras.

1. Tryck på och håll tangenten CTRL eller Shift nedtryckt på tangentbordet för att välja en eller flera markeringar i vyn. Använd tangenten Shift på en Mac.

2. Gör något av följande för att skapa en grupp:

• För Tableau Desktop ska du klicka på knappen Grupp i verktygsfältet eller högerklicka och välj Grupp.

• För Tableau Server eller Tableau Cloud ska du klicka på ikonen Grupp på verktygstipset.

De valda markeringarna grupperas och alla andra medlemmar kombineras till en kategori med namnet ”Övrigt”. Det nya gruppfältet läggs automatiskt till i Färg. Se Inkludera en Övrigt-grupp(Länken öppnas i ett nytt fönster) för mer information om att gruppera fält med hjälp av Övrigt.

Obs! Om det redan fanns fält på Färg flyttas de till Detalj och ersätts med gruppfältet.

När du skapar grupper genom att välja markeringar är det möjligt att de representerar flera olika dimensioner. Du kan till exempel ha ett punktdiagram som visar försäljning och vinst per region och underkategori. I det här fallet representerar ett urval av markeringarna medlemmar av både dimensionerna region och underkategori. När urvalet representerar flera olika dimensioner kan du använda menyn Grupp för att gruppera på Alla dimensioner eller på en specifik dimension.

I exemplet ovan representerar de fem valda markeringarna en region och följande kombinationer av underkategorier.

• West, Copiers
  • West, Binders
  • West, Accessories
  • East, Copiers
  • Central, Copiers
  • South, Art
  • South, Envelopes
  • South, etiketter
  • West, Envelopes
  • West, etiketter

Vyerna nedan visar resultaten av att gruppera dessa mätvärden på Alla dimensioner, Underkategori och Region.

Alla dimensionerUnderkategoriRegion
De fem olika markeringarna kombineras och resten av dem läggs till i en kategori med namnet ”Övrigt”.Alla markeringar som är associerade med någon av de tre underkategorierna kombineras och allt annat läggs till i en kategori med namnet ”Övrigt”.Alla markeringar som är associerade med de fyra regionerna kombineras och allt annat läggs till i en kategori med namnet ”Övrigt”.