Tableau JDBC-funktionsanpassningsreferens

Du kan ställa in följande kapacitetsanpassningar i TDC-filen (Tableau Datasource Customization) när du ska definiera vilka Tableau-funktioner som stöds av JDBC-anslutningen.

Många av dessa anpassningar påverkar vilken typ av SQL-frågor som Tableau utfärdar. För inställningar som inte har definierats försöker Tableau fastställa rätt värden för varje funktion genom att utfärda olika former av SQL-frågor för att experimentellt verifiera vilka formulär som stöds.

CAP_CREATE_TEMP_TABLESStäll in på ”ja” om Tableau kan skapa de temporära tabeller som behövs för vissa komplexa eller optimerade frågor. Se även: CAP_SELECT_INTO.
CAP_CONNECT_STORED_PROCEDURETillåt support för anslutning till en lagrad procedur genom att ställa in på ”Ja”.
CAP_FAST_METADATAStäll in på ”Ja” om du har små till medelstora scheman. Den här funktionen kontrollerar om Tableau ska räkna upp alla objekt direkt när du ansluter. Aktivera den här funktionen genom att ställa in värdet på ”Ja”, så får du bättre prestanda när du skapar nya anslutningar. Inaktivera den här funktionen om du vill tillåta sökning efter specifika scheman eller tabeller istället för att hämta alla objekt. Du kan söka efter alla objekt genom att använda en tom sträng. Den här funktionen finns i version 9.0 och senare.
CAP_ISOLATION_LEVEL_READ_COMMITTEDStäll in på ”ja” om du vill tvinga transaktionsisoleringsnivån till Genomförd läsning om datakällan stöder detta. Du bör endast ställa in en av de fyra transaktionsisoleringsnivåerna på ”Ja”. Se även: CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQL.
CAP_ISOLATION_LEVEL_READ_UNCOMMITTEDStäll in på ”Ja” om du vill tvinga transaktionsisoleringsnivån till Ogenomförd läsning om datakällan stöder detta. Du bör endast ställa in en av de fyra transaktionsisoleringsnivåerna på ”Ja”. Den här funktionen kan förbättra hastigheten genom att minska låskonkurrensen, men den kan resultera i partiella eller inkonsekventa data i sökresultaten. Se även: CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQL.
CAP_ISOLATION_LEVEL_REPEATABLE_READSStäll in på ”Ja” om du vill tvinga transaktionsisoleringsnivån till Upprepningsbar läsning om datakällan stöder detta. Du bör endast ställa in en av de fyra transaktionsisoleringsnivåerna på ”Ja”. Se även: CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQL.
CAP_ISOLATION_LEVEL_SERIALIZABLEStäll in på ”Ja” om du vill tvinga transaktionsisoleringsnivån till Serialiserbar om datakällan stöder detta. Du bör endast ställa in en av de fyra transaktionsisoleringsnivåerna på ”Ja”. Detta är en mycket försiktig inställning som kan förbättra stabiliteten på bekostnad av prestanda. Se även: CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQL.
CAP_JDBC_BIND_DETECT_ALIAS_CASE_FOLDINGStäll in på ”ja” om du vill låta Tableau identifiera och återställa från en JDBC-datakälla som rapporterar fältnamnen i en resultatuppsättning med endast versaler eller gemener, i stället för de förväntade fältnamnen.
CAP_JDBC_EXPORT_DATA_BATCHStäll in på ”nej” om du vill inaktivera användningen av JDBC-batchoperationer för datainfogning.
CAP_JDBC_METADATA_GET_INDEX_INFOStäll in på ”nej” om du vill inaktivera läsning av indexinformation.
CAP_JDBC_METADATA_READ_FOREIGNKEYSStäll in på ”nej” om du vill inaktivera läsning av främmande nyckelmetadata.
CAP_JDBC_METADATA_READ_PRIMARYKEYSStäll in på ”nej” om du vill inaktivera läsning av primärnyckelmetadata.
CAP_JDBC_METADATA_USE_RESULTSET_FOR_TABLEStäll in på ”ja” om du vill hämta kolumnmetadata från resultatuppsättningen för en vald *-fråga. Tillgänglig i Tableau 2020.4 och senare.
CAP_JDBC_QUERY_ASYNCStäll in på ”ja” om du vill köra frågor på en annan tråd.
CAP_JDBC_QUERY_CANCELStäll in på ”ja” om drivrutinen får avbryta frågor.
CAP_JDBC_QUERY_DISABLE_AUTO_COMMITStäll in på ”ja” om du vill inaktivera standardläget för automatisk tilldelning när du kör en fråga. Tillgänglig i Tableau 2020.4 och senare.
CAP_JDBC_QUERY_FORCE_PREPAREStäll in på ”ja” om du alltid vill förbereda frågan före körning. Tillgänglig i Tableau 2020.4 och senare.
CAP_JDBC_SUPPRESS_EMPTY_CATALOG_NAMEStäll in på ”ja” om du vill ignorera kataloger som saknas.
CAP_JDBC_SUPPRESS_ENUMERATE_DATABASESStäll in på ”ja” om du vill inaktivera uppräkning av databas.
CAP_JDBC_SUPPRESS_ENUMERATE_SCHEMASStäll in på ”ja” om du vill inaktivera uppräkning av scheman.
CAP_JDBC_METADATA_SUPPRESS_PREPARED_QUERYOm CAP_JDBC_METADATA_USE_RESULTSET_FOR_TABLE är aktiverat ska du ställa in den här funktionen på ”ja” för att inaktivera förberedelse av frågan som används för att läsa tabellmetadata. Vi kommer att utföra frågan inkapslad i en ”om falsk”-klausul.
CAP_JDBC_USE_ADAPTIVE_FETCH_SIZEStäll in på ”ja” om du vill använda ResultSet-metadata för att fastställa optimal hämtningsstorlek. Detta kan kräva att CAP_JDBC_QUERY_FORCE_PREPARE är aktiverat för att det ska fungera. Tillgänglig i Tableau 2020.4 och senare.
CAP_MULTIPLE_CONNECTIONS_FROM_SAME_IPFörhindra att Tableau skapar mer än en aktiv anslutning till databasen genom att ställa in på ”Nej”. Detta är en försiktig inställning som kan öka stabiliteten på bekostnad av prestanda.
CAP_QUERY_BOOLEXPR_TO_INTEXPRStäll in på ”Ja” om Tableau måste tvinga några booleska uttryck till ett heltalsvärde för att inkluderas i en resultatuppsättning.
CAP_QUERY_FROM_REQUIRES_ALIASStäll in på ”Ja” om FROM-satsen måste tillhandahålla ett alias för den angivna tabellen.
CAP_QUERY_GROUP_ALLOW_DUPLICATESStäll in på ”Nej” om SQL-frågor inte får innehålla dubblettuttryck i GROUP BY-satsen (detta är ovanligt).
CAP_QUERY_GROUP_BY_ALIASStäll in på ”Ja” om SQL-frågor med aggregeringar kan referera till grupperingskolumnerna genom sina motsvarande alias i SELECT-listan, t.ex. GROUP BY ”none_ShipCountry_nk”.
CAP_QUERY_GROUP_BY_DEGREEStäll in på ”Ja” om SQL-frågor med aggregeringar kan referera till grupperingskolumnerna genom ordningstalets position i respektive kolumn, t.ex. GROUP BY 2, 5. Se även: CAP_QUERY_SORT_BY_DEGREE
CAP_QUERY_HAVING_REQUIRES_GROUP_BYStäll in på ”Ja” om Tableau måste använda ett artificiellt grupperingsfält för alla frågor som har en HAVING-sats men inga grupperingskolumner.
CAP_QUERY_HAVING_UNSUPPORTEDStäll in på ”Ja” om SQL-syntaxen för HAVING inte stöds. Tableau kan eventuellt ta sig runt detta med hjälp av underfrågor. Se även: CAP_QUERY_SUBQUERIES.
CAP_QUERY_INCLUDE_GROUP_BY_COLUMNS_IN_SELECTStäll in på ”Ja” om du vill kräva att alla GROUP BY-uttryck även måste visas i SELECT-uttryckslistan.
CAP_QUERY_JOIN_ACROSS_SCHEMASStäll in på ”Ja” om SQL-frågor kan uttrycka kopplingar mellan tabeller som finns i olika scheman.
CAP_QUERY_JOIN_ASSUME_CONSTRAINEDStäll in på ”Ja” om du vill ta bort inre kopplingar även om databastabellerna inte har några FK-PK-relationer.
CAP_QUERY_JOIN_PUSH_DOWN_CONDITION_EXPRESSIONSStäll in på ”Ja” om du vill skriva om kopplingar för att förenkla ON-satsens villkor för enkla identifieringsjämförelser.
CAP_QUERY_JOIN_REQUIRES_SCOPEStäll in på ”Ja” om SQL-frågor måste omfatta varje JOIN-sats inom parentes för att säkerställa en korrekt utvärderingsordning.
CAP_QUERY_JOIN_REQUIRES_SUBQUERYStäll in på ”Ja” om du vill tvinga JOIN-uttryck som inbegriper mer än två tabeller att skrivas med underfrågor.
CAP_QUERY_NULL_REQUIRES_CASTStäll in på ”Ja” om datakällan kräver att alla NULL-literaler ska skickas till en explicit datatyp.
CAP_QUERY_SELECT_ALIASES_SORTEDStäll in på ”Ja” om Tableau måste påtvinga SELECT-uttrycken (sorterade efter alias) en deterministisk ordning för att säkerställa att frågeresultaten kan matchas korrekt med varje fält i Tableau-visualiseringen. Detta krävs endast för datakällor som inte bevarar aliasen för SELECT-uttrycken när metadata returneras med frågeresultaten.
CAP_QUERY_SORT_BY_DEGREEStäll in på ”Ja” om SQL-frågor kan referera till sorteringskolumnerna genom ordningstalets position i respektive kolumn, t.ex. ORDER BY 2, 5. Se även: CAP_QUERY_GROUP_BY_DEGREE.
CAP_QUERY_SUBQUERIESStäll in på ”Ja” om datakällan stöder underfrågor.
CAP_QUERY_SUBQUERIES_WITH_TOPStäll in på ”Ja” om datakällan stöder en TOP- eller LIMIT-radbegränsningssats i en underfråga.
CAP_QUERY_SUBQUERY_DATASOURCE_CONTEXTStäll in på ”Ja” om du vill använda filtrerad frågekontext för att implementera datakällsfilter. Den här funktionen är endast tillgänglig i Tableau-versionerna 8.0 till 9.3.
CAP_QUERY_SUBQUERY_QUERY_CONTEXTStäll in på ”Ja” om du vill tvinga Tableau att använda en underfråga för kontextfilter istället för en temporär tabell eller lokalt cachelagrade resultat.
CAP_QUERY_TOP_NStäll in på ”Ja” om datakällan stöder någon typ av radbegränsningssats i en underfråga. Vilka formulär exakt som stöds beskrivs nedan.
CAP_QUERY_TOPSTYLE_LIMITStäll in på ”Ja” om datakällan använder LIMIT som radbegränsningssats.
CAP_QUERY_TOPSTYLE_ROWNUMStäll in på ”Ja” om datakällan stöder ett filter av Oracle-typ på ROWNUM som radbegränsningssats.
CAP_QUERY_TOPSTYLE_TOPStäll in på ”Ja” om datakällan använder TOP som radbegränsningssats.
CAP_QUERY_USE_QUERY_FUSIONStäll in på ”Nej” om du vill förhindra Tableau från att kombinera flera enskilda frågor till en enda kombinerad fråga. Stäng av den här funktionen om du vill justera prestanda eller om databasen inte kan bearbeta stora frågor. Den här funktionen aktiveras som standard och är tillgänglig i Tableau 9.0 och senare för alla datakällor utom Tableau-dataextrakt. Stöd för den här funktionen i Tableau-dataextrakt finns i Tableau 9.0.6.
CAP_SELECT_INTOStäll in på ”Ja” om Tableau kan skapa en tabell direkt från en annan frågas resultatuppsättning. Se även: CAP_CREATE_TEMP_TABLES.
CAP_SELECT_TOP_INTOStäll in på ”ja” om Tableau kan använda en rotbegränsningssats för TOP eller LIMIT när du skapar en tabell från en frågeresultatuppsättning.
CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQLStäll in på ”Ja” om du vill tvinga Tableau att ange datakällans transaktionsisoleringsnivå med hjälp av en SQL-fråga. CAP_SET_ISOLATION_LEVEL_VIA_SQL måste ställas in på ”Ja” närhelst någon av de fyra CAP_ISOLATION_LEVEL-funktionerna har ställts in på ”Ja”.
CAP_STORED_PROCEDURE_PREFER_TEMP_TABLEStäll in på ”Ja” om du vill använda en temporär tabell för att stödja fjärrfrågor över den lagrade procedurresultatuppsättningen.
CAP_STORED_PROCEDURE_REPAIR_TEMP_TABLE_STRINGSStäll in på ”Ja” om du vill försöka beräkna faktiska strängbredder när metadata inte anger någon bredd eller icke-positiv bredd.
CAP_STORED_PROCEDURE_TEMP_TABLE_FROM_BUFFERStäll in på ”Ja” om du vill fylla den temporära tabellen från en resultatuppsättning som buffrats i sin helhet.
CAP_STORED_PROCEDURE_TEMP_TABLE_FROM_NEW_PROTOCOLStäll in på ”Ja” om du vill fylla den temporära tabellen från ett separat protokoll som har skapats enbart för den här åtgärden.
CAP_SUPPRESS_DISCOVERY_QUERIESStäll in på ”Ja” om du vill förhindra att Tableau identifierar den SQL-syntax som stöds för en rad olika satser.
CAP_SUPPRESS_DISPLAY_LIMITATIONSStäll in på ”Ja” om du vill undertrycka eventuella varningar om begränsningar för den här datakällan.

Se även

Andra databaser (JDBC) – Beskriver hur du ansluter till dina data med hjälp av kopplingen Andra databaser (JDBC).