Ångra och gör om

Du kan ångra och göra om ett obegränsat antal ändringar för nästan alla åtgärder i Tableau Desktop, såväl som innehållsvisning och redigeringslägen för Tableau Cloud och Tableau Server. Du kan till exempel snabbt återgå till ett blad som du precis tittade på. Alternativt kan du bläddra igenom ändringar i en datakälla som redigeras.

Tableau sparar historiken över ångra och gör om över alla arbetsblad till du avslutar programmet. Historiken sparas inte mellan sessioner.

Kortkommandon

Använd dessa kortkommandon för att snabbt ångra eller göra om ändringar:

• I Windows kan du trycka på Ctrl+Z för att ångra och Ctrl+Y för att göra om.
  • I macOS kan du trycka på Kommando+Z för att ångra och Kommando+Skift+Z för att göra om.

Knapparna Ångra och Gör om

Du kan klicka på knapparna Ångra och Gör om i det övre vänstra hörnet av Tableau Desktop, Tableau Cloud och Tableau Server.

Så här visas knapparna i Tableau Desktop:

Och så här visas de i Tableau Cloud och Tableau Server:

Om ditt webbläsarfönster är smalare ser knapparna ut så här:

Jag ser inte verktygsfältet för dessa knappar

Då har du några alternativ. Använd antingen kortkommandon ovan eller gör följande:

• För Tableau Desktop ska du välja Fönster > Visa verktygsfält.
  • I en integrerad vy från Tableau Cloud eller Tableau Server ska du be innehållsägaren att visa verktygsfältet med hjälp av URL-parametern ”verktygsfält”.

Nu kan du börja göra vilda ändringar i Tableau och ångra och göra om dem utan begränsningar!