Formatera fält och fältetiketter

Du kan formatera ett specifikt fält i en vy, såväl som individuella fältetiketter. När formateringen utförs på det här sättet, begränsas formateringsändringarna till endast där fältet visas i vyn eller endast en enskild etikett.

Formatera ett fält

I vyn nedan har fältet Month(Order Date) formaterats så att rubrikerna använder teckensnittet Tableau Semibold, i blått. Observera att rubrikvärdena längs vinstaxeln inte påverkas.

Så formaterar du ett specifikt fält:

1. Högerklicka (kontrollklicka på Mac) på fältet och välj Formatera.

Rutan Format öppnar sina inställningar för det valda fältet.

2. Gör dina ändringar i rutan Format.

För diskreta fält såsom Region eller Kundnamn, kan du ange egenskaper gällande teckensnitt och justeringar för områdena rubrik och ruta. För kontinuerliga fält, såsom Vinst eller Försäljning, kan du formatera teckensnittets egenskaper för rutan och axeln samt nummer- och markeringsfärger. Se Redigera axlar för mer information om andra axelalternativ. Vyn uppdateras när ändringar utförs vilket innebär att du snabbt kan se de färger och format som fungerar med din vy.

Formatera en fältetikett

Fältetiketter är rad- och kolumnrubriker som anger de datafält som används för att skapa en vy. Som standard visar Tableau fältetiketter men du kan välja att dölja dem. När fältetiketter visas dyker de upp de i tre olika delar av vyn: rader, kolumner och hörnet. Vyn nedan visar ett exempel på alla dessa typer av fältetiketter.

Du kan formatera teckensnitt, skuggning, justering och avgränsare för alla dessa typer av fältetiketter.

Så formaterar du en specifik fältetikett:

1. Högerklicka (kontroll-klicka på Mac) på fältetiketten i vyn och välj Formatera.

2. I rutan Format kan du ange inställningarna för teckensnitt, skuggning och justering av fältetiketter.

Obs! När du har flera dimensioner på hyllan Rader eller hyllan Kolumner visas fältetiketterna bredvid varandra i tabellen. Varje fältetikett separeras från de andra med ett snedstreck. Ange en annan avgränsare i rutan Format.