Ändra storlek på tabeller och celler

Du kan ändra storleken på de rader, kolumner och celler som utgör en tabell. Det bästa sättet att ändra storlek på tabellen beror på typen av vyer och de tabellkomponenter du vill ändra storlek på.

Använd kommandon för att ändra storlek på rader och kolumner

1. Öppna ett arbetsblad i Tableau Desktop och välj Formatera > Cellstorlek.
    Öppna ett arbetsblad i Tableau Cloud eller Tableau Server och expandera menyn Anpassa samt välj Cellstorlek.

2. Välj kommandot Högre, Kortare, Bredare eller Smalare. Se Genvägar för att ändra storlek på rader och kolumner (Tableau Desktop) för att snabbt tillämpa dessa kommandon.

I vyn nedan använde vi till exempel kommandona Bredare och Högre för att göra den mer läsbar.

Obs! För ett specifikt fält har alla medlemmar samma bredd och höjd. Du kan inte ändra storlek på enskilda fältmedlemmar.

Ändra storlek på rader och kolumner manuellt

Så ändrar bredden eller höjden på rad- och kolumnrubriker eller axlar manuellt:

1. Placera markören över den vertikala eller horisontella ramen på en rubrik eller axel.

2. När du ser markören för ändra storlek ska du klicka på och drar ramen åt vänster och höger eller uppåt och nedåt.

En grafik som visar hur du manuellt ändrar storlek på en kolumn genom att dra ramen till höger eller vänster.

Ändra storlek på en hel tabell

Välj Större eller Mindre på menyn Cellstorlek för att öka eller minska storleken på hela tabellen. Du kan till exempel välja Cellstorlek > Större för att öka bredden på kolumnerna och höjden på raderna för vyn som visas nedan. Det här alternativet ökar både bredden och höjden på rutorna på ett visuellt lämpligt sätt. Observera att storleken på radrubrikerna ökar horisontellt när du ändrar storlek på tabellen.

Ändra storlek på celler

Alla tabeller du kan skapa i Tableau har cellen som sin grundläggande komponent. För en texttabell är cellen precis vad du kan förvänta dig. Den är skärningspunkten mellan en rad och en kolumn och det är där som text visas. Se Celler för mer information.

Beroende på vyn du konstruerar är det dock inte alltid möjligt eller användbart att identifiera cellen, såsom i fallet med ett punktdiagram.

Att manipulera celler för att förbättra datavyn är användbart när dimensioner är de inre fälten på både hyllan Rader och hyllan Kolumner. I det här fallet finns det två genvägar du kan välja på menyn Formatera > Cellstorlek:

• Kvadratisk cell – justerar vyn så att cellen har ett bildförhållande på 1:1. Detta resulterar i en kvadratisk cell, vilket är användbart för värmekartor.

• Textcell – justerar vyn så att cellen har ett bildförhållande på 3:1. Detta är användbart för texttabeller.

Du kan till exempel se texttabellen nedan med Kvadratiska celler och Textceller tillämpade. Textceller garanterar celler med ett bildförhållande på 3:1 och resulterar i en kompakt tabell som är lätt att läsa.

Kvadratisk cellTextcell

Värmekartan som visas nedan ändras genom att välja Kvadratisk cell på menyn Format > Cellstorlek. Detta garanterar celler med ett bildförhållande på 1:1 och resulterar i en kompakt tabell som är lätt att analysera. Du kan även använda storleksreglaget på kortet Markeringar för att justera storleken på varje markering.

Efter att ha ändrat cellstorleken kan du använda Ctrl+B och Ctrl+Skift+B för att minska eller öka tabellstorleken samtidigt som cellens bildförhållande bibehålls. På en Mac är tangentkombinationerna Kommando-B och Skift-Kommando-B.