Skapa eller öppna arbetsböcker

En arbetsbok innehåller ett eller flera blad där vart och ett kan vara ett arbetsblad, instrumentpanel eller berättelse. Du kan använda arbetsböcker för att organisera, spara, dela och publicera resultat.

Skapa eller öppna en arbetsbok

När du öppnar Tableau öppnas en ny och tom arbetsbok automatiskt.

Välj Arkiv > Ny för att skapa en ny arbetsbok

Klicka på miniatyrbilden av arbetsboken på startsidan för att öppna en befintlig arbetsbok.

Du kan öppna flera arbetsböcker samtidigt. Varje arbetsbok öppnas i sitt eget fönster.

Obs! När du öppnar flera arbetsböcker i Tableau Desktop på Mac skapas flera instanser av programmet, var och ett med sin egen ikon i Dock. Detta skiljer sig från typiskt programbeteende på Mac där en instans av programmet hanterar alla öppna dokument.

Öppna en arbetsbok som har en dataanslutning som inte stöds på Mac

När du arbetar i Tableau Desktop på Mac kan du behöva öppna en Windowsbaserad arbetsbok som innehåller datakällor som inte stöds i Tableau Desktop på Mac. Följ stegen nedan för att göra detta:

1. Spara arbetsboken som ett extrakt i Tableau Desktop på Windows. Välj en datakälla på menyn Data och välj sedan Extrahera data för att skapa och spara ett extrakt.

2. Öppna extraktfilen (.hyper) som du sparade i Tableau Desktop på din Mac.

Öppna en publicerad arbetsbok från servern

Om du har behörigheten Ladda ner/Spara på webben för en publicerad arbetsbok kan du använda Tableau Desktop för att öppna den från servern. När du öppnar en arbetsbok från servern och gör ändringar kan du spara den på datorn eller, om du har fått behörigheten Skriva över/Spara på webben, spara ändringarna direkt på servern.

För att öppna en arbetsbok från servern

1. Välj Server > Öppna arbetsbok.

2. Logga in när du uppmanas att göra det, om du inte redan är inloggad på Tableau Server eller Tableau Cloud.

Se Logga in på Tableau Server eller Tableau Cloud om du inte är säker på hur du loggar in på servern du använder.

3. Välj den arbetsbok du vill öppna och klicka sedan på Öppna i dialogrutan Öppna arbetsbok i Tableau Server.

Tips: Du kan använda listrutan Hitta eller sökrutan för att bläddra eller söka efter den arbetsbok du vill ha.

Du kan söka i alla arbetsböcker på servern eller hitta per taggar, utgivare, projekt eller arbetsböcker som du har publicerat.