Navigera bland och ordna blad

Du kan navigera bland och organisera blad i en arbetsbok med flikarna blad, filmremsa eller bladsorterare.

Alternativ för att navigera bland, visa och organisera blad

Det finns tre sätt att navigera bland och visa bladen i en arbetsbok:

• Flikar längst ner i arbetsboken

• I vyn filmremsa

• I vyn bladsorterare

Flikarna är användbara för att snabbt navigera mellan ett litet antal blad. Om arbetsboken har ett stort antal blad kan du använda bladsorteraren för att enkelt navigera bland dem.

Du kan även dra och släppa för att göra följande:

• Ordna om bladen

• Skapa nya blad

• Duplicera eller ta bort befintliga blad från valfri vy

Varje blad representeras som en flik längst ner i arbetsboken. Välj valfri flik för att öppna motsvarande arbetsblad.

I det nedre högra hörnet av programfönstret finns flera kontroller som kan användas för att bläddra bland blad eller snabbt hoppa till det första eller sista bladet i arbetsboken. Dessa kontroller är endast tillgängliga när det finns för många flikar med blad för att få plats längst ner i programfönstret.

Du kan även navigera bland bladen med fönstermenyn eller bläddra bland de flera arbetsbladen genom att trycka på vänster eller höger piltangenter på tangentbordet.

Navigera bland flera arbetsblad genom att först välja ett arbetsblads flik längst ned i arbetsboken.

Obs! Att navigera i en berättelse är annorlunda – där använder du Navigatorn för att gå mellan berättelsepunkter. Se Skapa en berättelse.

Visa miniatyrbilder med filmremsan

I likhet med bladens flikar visas filmremsan längst ner i arbetsboken. Istället för bara bladnamn visar dock filmremsan även en miniatyrbild av varje blad. Filmremsan är användbar när du använder Tableau för att presentera en analys och fungerar bra i presentationsläge.

Klicka på knappen Filmremsa i statusfältet (nedre högra hörnet) i arbetsboken för att öppna filmremsan. Precis som med flikarna kan du välja miniatyrbilden för det blad du vill öppna. Du kan högerklicka på bilderna för att ange kommandon som gäller för varje blad.

Obs! När de ses på en Retina-skärm visar arbetsböcker, som har skapats på en enhet med standardupplösning, endast den första miniatyren på filmremsan i hög upplösning. Spara arbetsboken på bytt på en dator med Retina-skärm för att visa alla miniatyrer på filmremsan i hög upplösning.

Hantera många blad med bladsorteraren

Bladsorteraren visar alla blad i en arbetsbok som miniatyrbilder på en enda sida. Bladsorteraren är användbar när du har ett stort antal blad i en arbetsbok. Klicka på knappen Bladsorterare i statusfältet (nedre högra hörnet i arbetsboken) för att öppna bladsorteraren.

Högerklicka på ett blad (Control-klicka på Mac) för att se dessa kommandon. Du kan även högerklicka (Control-klicka på Mac) för att uppdatera miniatyrbilden på ett specifikt blad eller Uppdatera alla miniatyrbilder samtidigt. Om du har ett stort antal blad kan det ta en stund att uppdatera vyn.

Bladkommandon

Använd bladkommandon för att hantera och organisera arbetsbladen. Du kan till exempel skapa nya blad, duplicera blad, kopiera formatering, tillämpa färg eller ta bort ett blad helt.

Du kan komma åt bladkommandon på snabbmenyn (Kontroll-klicka på en Mac) i arbetsbladet, bladsorteraren eller vyn filmremsa. Tryck på Ctrl-tangenten (Skift-tangenten på en Mac) och välj sedan ett antal blad för att använda kommandon på flera blad samtidigt.

Du kan tilldela färg till ett blad för att göra det lättare att identifiera och gruppera dem. Du kan välja bland sju olika färger. Att välja Ingen tar bort färgen.

Du kan tilldela en färg till blad genom att välj ett eller flera blad, högerklicka på dem (Kontroll-klicka på Mac), klicka på Färg och sedan välja färgen du vill använda.

Färgremsan visas längst ner på fliken eller bladet.