Kontinuerliga datum

Som standard visas datum i vyn som ett diskret fält. Datumdelar (som år eller månad) kan användas som ett vanligt diskret fält och skapa etiketter i vyn.

Datum kan dock ändras till kontinuerliga efter behov. Välj ett av alternativen för kontinuerligt datum på fältets snabbmeny för att använda datumavkortningar (såsom mars 2020 eller 25/03/2022) istället för datumdelar. Kontinuerliga datum skapar en axel i vyn.

Diskret datumdelKontinuerligt datumavkortning

Ändra standard

Högerklicka (kontroll-klicka på Mac) på fältet i rutan Data och välj Konvertera till kontinuerlig för att göra ett angivet datumfält kontinuerligt som standard. Fältet blir grönt och har som standard ett kontinuerligt datum när det används i vyn. Högerklicka (kontroll-klicka på Mac) på fältet i rutan Data och välj Konvertera till diskret för att återgå till diskret igen.

Se även

Se Dimensioner och mätvärden, blått och grönt för mer information om effekten av att använda kontinuerliga eller diskreta fält.