Bädda in och spara visualiseringar från Fråga data

Viktiga ändringar på gång för Fråga data och Mätvärden

Tableau-funktionerna Fråga data och Mätvärden fasades ut från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Tack vare framsteg inom tekniken för naturligt språk kan vi utveckla ett förbättrat gränssnitt, där det är enklare att ställa frågor om data och hålla koll på förändringar. Mer information finns i blogginlägget How Tableau AI and Tableau Pulse are reimagining the data experience (på engelska).

Om du är en Tableau Creator och har skapat visualiseringar med Fråga data så kan du bädda in och spara dem.

Bädda in en Fråga data-lins på en webbsida

När du har ställt en fråga med en Fråga data-lins visas ikonen Bädda in kod i verktygsfältet. Klicka på den för att kopiera kod som du kan inkludera på en webbsida.

När webbsidor med en inbäddad lins läses in öppnas linsen utan någon visualisering och väntar på att användaren ska ställa en fråga.

För att visa en lins som är inbäddad på en webbsida måste användaren ha en Tableau-licens och behörighet att ansluta till linsen. Användare kan interagera med Fråga data på samma sätt som i Tableau Cloud- eller Tableau Server-gränssnittet, men kan inte spara de resulterande visualiseringarna.

Spara visualiseringar i en ny arbetsbok

Spara visualiseringar från Fråga data om du vill kombinera dem med andra Tableau-vyer och Tableau-instrumentpaneler i en arbetsbok, där du har åtkomst till alla dataanalys- och visualiseringsverktyg i Tableau.

Tips: Om du vill skapa en interaktiv Fråga data-upplevelse i arbetsböcker i stället för en färdig visualisering läser du avsnittet Lägg till en Fråga Data-lins till en instrumentpanel.

1. Klicka på Spara-ikonen () ovanför visualiseringen och välj Spara som om du sparar visualiseringen för första gången, eller på Spara om du vill skriva över en tidigare sparad version.
  2. Om du valde Spara som väljer du Bädda in lösenord för datakällan om användare som saknar åtkomst ska visa visualiseringen.

Du kan snabbt navigera till den sparade arbetsboken genom att klicka på Spara-ikonen igen och sedan välja Redigera arbetsbok.