Anslut till publicerade datakällor i webbredigering

I stegen nedan beskrivs hur du ansluter till publicerade datakällor när du är inloggad på Tableau Server eller Tableau Cloud. Mer information om hur du redigerar arbetsböcker och visar dem på webben finns i Skapa vyer på webben och Använda Tableau på webben.

Se Tableau Server eller Tableau Cloud(Länken öppnas i ett nytt fönster) i kopplingsexemplet i det här hjälpsystemet för mer information om hur du ansluter till en publicerad datakälla från Tableau Desktop.

Anslut till en publicerad datakälla i webbredigeringsmiljön

Du kan ansluta till data om du har behörighet att skapa och redigera vyer.

1. Välj en vy att redigera när du är inloggad på din Tableau Server- eller Tableau Cloud-plats.

2. Klicka på ikonen Ny datakälla i redigeringsläge.

3. I dialogrutan Ansluta till data söker du efter och väljer en publicerad datakälla och klickar sedan på Anslut.

Du kan även ansluta till en publicerad datakälla när du skapar en ny arbetsbok direkt på Tableau Server eller Tableau Cloud.

1. När du är inloggad på platsen navigerar du till sidan Utforska och väljer Alla datakällor.

2. Markera kryssrutan bredvid datakällan du vill använda i listan över datakällor och klicka sedan på Åtgärder och välj Ny arbetsbok.