Om Data Connect

I din miljö övervakar Data Connect Kubernetes-klustret en uppsättning Docker-behållare. Behållarna stöder runtime-miljön som består av en eller flera agenter. Agenten är programmet som kör uppgifter och möjliggör säker kommunikation över brandväggen inom din organisation.

Exempel på Data Connect-tjänster:

• Klusterövervakning och felsökning: Tableau övervakar Data Connect-agentens status och användning. Telemetridata samlas in för att säkerställa att resurserna används på ett så effektivt sätt som möjligt.

• Klusterunderhåll: Uppgraderingar driftsätts automatiskt och klusterdriften och -underhållet ägs och utförs av Tableau. Data Connect optimerar automatiskt driftsättningen av arbetsbelastningen baserat på behov och tillgänglig beräkningspool.

• Aviseringsövervakning: Incidenthantering tillhandahålls kontinuerligt för att snabbt lösa problem och begränsa påverkan på verksamheten.

Anslutningar och miljöer som stöds

Data Connect har för närvarande stöd för lokala miljöer och VCP-miljöer: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform (GCP).

Översikt

Data Connect-arkitekturen består av tre huvudkomponenter och ansvarsgränser. Även om det finns en viss överlappning har Tableau det primära ansvaret för program- och orkestreringslagren och kunderna ansvarar för infrastrukturen (dator, operativsystem, nätverk och lagring) och dess plats.

Kom igång genom att köra ett skript på var och en av dina Linux-servrar som resulterar i ett Tableau-hanterat Kubernetes-kluster i din miljö. Tableau skapar därefter en utgående anslutning från Kubernetes-klustret till två hanterade platser.

Därefter får du bygga och driftsätta en Docker-behållare till ditt Kubernetes-kluster, vilket gör att Tableau kan driftsätta och fjärrhantera Data Connect-agenten i en Docker-behållare genom den utgående anslutningen från klustret. När du har upprättat anslutningen kan du ange mappningarna till dina privata nätverksdatakällor och använda dem för att komma åt dina data.

Dina data överförs direkt från Data Connect-agenten till Tableau Cloud. Data Connect kräver inte extern nätverksåtkomst, hål i brandväggen eller fjärrdatoråtkomst.

Arkitektur

1. Tableau Cloud -> orkestreringstjänst

2. Kubernetes kluster -> orkestreringstjänst

3. Kubernetes-kluster -> Docker-behållare

4. Tableau-användare -> Tableau Cloud

5. Data Connect-agent (Docker-behållare) -> Tableau Cloud

6. Data Connect-agent (Docker-behållare) -> kunddatabas

Miljöbegränsningar

Tillämpning

Data Connect-behållarna tillhandahåller skalbarhet och effektiviserade hanteringsmöjligheter för behållarbaserade arbetsbelastningar.

Orkestrering

Ett fjärrhanterat och underhållet Kubernetes-kluster som är värd för Data Connect-behållarna.

Infrastruktur

Lagring, nätverk och beräkning (operativsystem, CPU, minne) är de resurser som krävs för datainfrastrukturlagret.