Kompatibilitet för Tableau-versioner

I den här artikeln beskrivs de olika versionsnummerformaten och hur du hittar ditt versionsnummer. Se Hitta och lösa kompatibilitetsproblem för mer information.

Versionsnummerformat

En versionsuppgradering syftar på när Tableau ger ut nya funktioner och uppdaterar en produkts utseende och stil. En underhållsuppgradering ser till att produkten innehåller säkerhets- och buggkorrigeringar.

Från och med 2022.3 följer versionsnumren för Tableau Desktop, Tableau Server och Tableau Prep Builder samma sekvens.

I tidigare versioner följde versionsnumren inte samma sekvens. Exempel:

Exempel på versionsuppgraderingExempel på första underhållsversion
Prep Builder2022.1.12022.1.2
Desktop och Server2022.12022.1.1

Versioner innehåller ofta ett antal nya funktioner och uppdateringar. Om du försöker publicera en uppdaterad arbetsbok eller ett uppdaterat flöde till en tidigare version av Tableau Server, där dessa funktioner saknas, blir arbetsboken eller flödet inkompatibelt.

Kompatibilitetsproblem förekommer inte med underhållsversioner (eller dot), t.ex. mellan Tableau Desktop version 2022.2.1 och Tableau Desktop 2022.2.2 eller Tableau Desktop 2022.1.4 och Tableau Server version 2022.1.7.

Med ett undantag. Ibland kan en underhållsversion implementera stöd för nya anslutningar. Detta kan orsaka kompatibilitetsproblem mellan Tableau Desktop och Tableau Server om Tableau Desktop, men inte Tableau Server, har uppgraderats.

Mer information om stöd för datakällor finns på sidan Versionsinformation(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Hitta versionen

Du hittar den installerade större och mindre versionen av din Tableau-produkt genom att kontrollera versionsnumret från användargränssnittet.

Tableau Prep Builder

Du hittar produktversionen genom att öppna Tableau Prep Builder och sedan göra något av följande i menyn högst upp:

• Windows: I menyn högst upp klickar du på Hjälp > Om Tableau Prep Builder eller på Om Tableau Prep.
  • Mac: I menyn högst upp klickar du på Tableau Prep Builder > Om Tableau Prep Builder eller på Tableau Prep > Om Tableau Prep.

Tableau Prep Conductor

Tableau Prep Conductor introducerades som en del av Datahantering i Tableau Server version 2019.1. För att schemalägga flöden till att köras på Tableau Server måste du använda version 2019.1 eller senare av Tableau Server och Tableau Prep Conductor måste vara aktiverat.

Tableau Desktop

Du kan kontrollera vilken version av produkten du använder genom att göra följande när Tableau Desktop är öppet:

Windows

Välj Hjälp > Om Tableau på den översta menyn.

Mac

Välj Tableau > Om Tableau på den översta menyn.

Tableau Server

Öppna Tableau Server i webbläsaren för att se vilken version av Tableau Server du använder. I menyn högst upp klickar du på informationsikonen längst upp till höger och väljer Om Tableau Server. En dialogruta öppnas, som talar om för dig vilken version av Tableau Server du använder.

Tableau Cloud

För att se vilken version av Tableau Cloud du använder öppnar du Tableau Cloud i din webbläsare. I menyn högst upp klickar du på informationsikonen längst upp till höger och väljer Om Tableau Cloud. En dialogruta öppnas och talar om för dig vilken version av Tableau Cloud du använder.

Tableau Prep Conductor introducerades som en del av Datahantering i Tableau Cloud version 2019.3. För att schemalägga flöden till att köras på Tableau Cloud måste du använda Tableau Cloud version 2019.3 eller senare och Tableau Prep Conductor måste vara aktiverat.