Hitta din produktnyckel

Om du är Tableau Cloud-kund eller LBLM-aktiverad (inloggningsbaserad licenshantering) Tableau Server-kund behöver du inte hantera produktnycklar för Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder. Tableau Cloud-kunder och nya Tableau Server-kunder med LBLM aktiverat får inga Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder-nycklar.

Om du använder Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder utan Tableau Cloud eller Tableau Server med inloggningsbaserad licenshantering måste du ha din produktnyckel för att aktivera Tableau Desktop och Tableau Prep Builder efter att installationsprocessen är klar.

Om du har en Creator-licens (produktnyckeln börjar med ”TC”) aktiverar samma nyckel både Tableau Desktop och Tableau Prep Builder. Du hittar din produktnyckel på Kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster). Mer information om licenstyper finns i Användarbaserade licenser(Länken öppnas i ett nytt fönster) i Tableau Server-hjälpen.

Om du inte har en produktnyckel kan du prova en 14-dagars gratis provperioden(Länken öppnas i ett nytt fönster). Om du är student eller lärare går du till sidan Akademiska program(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att begära en licens och få anvisningar om hur du laddar ned din kopia av Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder.

Obs! Om du har problem med att logga in på kundportalsidan eller om du behöver hjälp att hämta din produktnyckel kontaktar du kundtjänst(Länken öppnas i ett nytt fönster) och anger ditt namn, företag, telefonnummer och e-postadress.

Tableau Cloud-användare som tilldelats en Creator-platsroll

Om du har Tableau Cloud kan du logga in på Tableau Cloud för att aktivera och använda Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder. Mer information finns i Aktivera din Tableau Cloud-webbplats.

Tableau Server-användare med inloggningsbaserad licenshantering

Om du har Tableau Server med inloggningsbaserad licenshanteringkan du aktivera genom att logga in på Tableau Server. Mer information finns i Inloggningsbaserad licenshantering.

Användare som har köpt en Creator-licens

 1. Logga in på sidan Kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster) på Tableaus webbplats med din e-postadress och ditt lösenord. Den information du behöver för att logga in på portalen för första gången skickas till dig i ett välkomstmeddelande från Tableau efter att du köpt(Länken öppnas i ett nytt fönster) produkten.

 2. Klicka på Licenser högst upp på sidan Välkommen till kundportalen.

 3. En tabell öppnas och anger alla produktnycklar som tilldelats dig. Kopiera din produktnyckel från kolumnen Nyckelnamn i tabellen. Ha den här nyckeln till hands och se till att den är skyddad.

  Obs! Detta exempel visar inga faktiska nycklar. Det nedtonade området längst ned visar var din nyckel skulle anges.

  Befintliga användare med en Creator-licens

  Om du köpte en Creator-licens och du inte är Tableau Cloud-kund eller Tableau Server-kund med LBLM aktiverat kan du hitta din produktnyckel från hjälpmenyn.

  1. Öppna din befintliga version av Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder.

  2. Klicka på Hjälp > Hantera produktnycklar på menyn längst upp.

  3. Kopiera din produktnyckel från kolumnen Produktnyckel i tabellen. Ha den här nyckeln till hands och se till att den är skyddad.

   Om du inte kan öppna dialogrutan Hantera produktnycklar loggar du in på kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster) och följer anvisningarna för förstagångsanvändare ovan för att se din nyckel.

Tack för din feedback!Din feedback har skickats in. Tack!