Var är installationsprogrammet?

I det här avsnittet beskrivs hur du hittar och laddar ner installationsprogrammen för Tableau Desktop, Tableau Desktop Public Edition, Tableau Prep Builder och Tableau Reader.

Installationsprogrammen för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder

Du hittar installationsprogrammen för Tableau Desktop och Tableau Prep Builder på sidan Produktnedladdningar och versionsinformation(Länken öppnas i ett nytt fönster), och om du är befintlig Tableau-kund, på sidan Kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Viktigt Tableau-produkter släpps inte alltid samtidigt. När du installerar en ny version av Tableau Desktop behöver du se till att den är kompatibel med Tableau Server. En ny version av Tableau Desktop kan till exempel finnas tillgänglig, men en kompatibel version av Tableau Server kanske inte blir tillgänglig på flera månader. Se Hitta och lösa kompatibilitetsproblem.

Sidan Produktnedladdning och versionsinformation

På sidan Produktnedladdning och versionsinformation behövs inget konto för att komma åt installationsprogrammen. Här finns också alla tillgängliga versioner. När du har laddat ner och installerat produkten måste du aktivera den.

1. Gå till sidan Produktnedladdningar och versionsinformation(Länken öppnas i ett nytt fönster) och välj Tableau Desktop eller Tableau Prep Builder från listan till vänster på sidan.

2. Klicka på den version du vill installera.

3. I avsnittet Hämta filer på sidan klickar du på installationsprogrammet för ditt operativsystem för att ladda ned det.

Tableau-kundportal

Tableau-kundportal hanteras av din interna Tableau-portaladministratör eller av någon på din IT-avdelning. Mer information finns i Komma igång med Kundportalen.

1. Som befintlig kundportalanvändare går du till kundportalen(Länken öppnas i ett nytt fönster).
  2. Under Snabblänkar klickar du på Produktnedladdningar.
  3. Klicka på lämplig länk för att ladda ner installationsprogrammet för din produkt och ditt operativsystem.

Installationsprogram för Tableau Desktop Public Edition

Tableau Public är en plattform där du kan utforska och dela datavisualiseringar online. Tableau Desktop Public Edition är ett gratisverktyg för datavisualisering som du kan använda för att publicera Tableau Public. Du kan också publicera inlägg till Tableau Public från Tableau Desktop, Tableau Server eller Tableau Cloud.

Så här hämtar du installationsprogrammet för Tableau Desktop Public Edition:

1. Gå till Tableau Public.
  2. Klicka på LADDA NER PROGRAMMET.
  3. Fyll i registreringsformuläret och klicka sedan på LADDA NER APPEN på formuläret.

För att komma åt Public Tableau-miljön måste du skapa en profil. Du kan publicera inlägg till Tableau Public från Tableau Desktop, Tableau Server eller Tableau Cloud.

Installationsprogram för Tableau Reader

Tableau Reader är ett gratis datorprogram som du kan använda för att öppna och interagera med datavisualiseringar i Tableau Desktop. Alternativt kan du använda rollen Tableau Viewer. Mer information finns i Tableau Viewer kontra Tableau Reader.

Så här hämtar du installationsprogrammet för Tableau Reader:

1. Gå till Tableau Reader.
  2. Klicka på LADDA NER PROGRAMMET.
    Nedladdningen börjar automatiskt.