Validera installationen

Om du vill verifiera att Tableau Server har installerats och fungerar korrekt, och om du vill granska de inbyggda administratörsvyerna, måste du installera PostgreSQL-drivrutinen.

Förutsättningar

Innan du fortsätter med stegen i det här avsnittet ser du till att följande krav är uppfyllda enligt beskrivningen i Installera och konfigurera Tableau Server:

Installera PostgresSQL-drivrutinen och validera installationen

Så här validerar du installationen:

1. Ladda ner PostgreSQL-drivrutiner från nedladdningssidan för drivrutiner(Länken öppnas i ett nytt fönster).

2. Kopiera .jar-filen till den här mappen (du kanske måste skapa den manuellt): /opt/tableau/tableau_driver/jdbc.

3. Starta om TSM:

tsm restart

4. Gå till Administrativa vyer i Tableau Server för att verifiera att drivrutinerna är installerade.