Ange användarautentiseringstyp för SAML

På en plats som har konfigurerats för platsspecifik SAML kan administratörer ange användarnas autentiseringstyp. Till exempel, om Tableau Server har konfigurerats för platsspecifik SAML och serveromfattande SAML, kan administratörer ange vilka användare som ska autentiseras med platsspecifik SAML och vilka användare som ska autentiseras med serveromfattande SAML.

Du kan tilldela autentiseringstyp när du lägger till användare i Tableau Server och när som helst efteråt.

1. Välj Användare när du har loggat in på platsen Tableau Server.

2. På sidan Platsanvändare markerar du kryssrutorna bredvid de användare som du vill tilldela en autentiseringstyp.

3. På menyn Åtgärder väljer du Autentisering.

4. I dialogrutan Autentisering väljer du Plats-SAML eller Serverstandard.

Observationer

• Användare som autentiserar med webbplatsspecifik SAML kan endast tillhöra en webbplats. Om en användare måste tillhöra flera webbplatser ska autentiseringstypen vara serverstandard. Beroende på hur platsspecifik SAML konfigurerades av serveradministratören är serverstandarden antingen lokal autentisering eller serveromfattande SAML.

• Om du ändrar användarnas autentisering till platsspecifik SAML kommer de vid nästa inloggningstillfälle att dirigeras till din identitetsleverantörs webbplats för att ange sina inloggningsuppgifter.