Ange platsens tidszon för extrakt

Standardtidszon för extraktbaserade datakällor i en webbplats är koordinerad universell tid (UTC). webbplatsadministratörer kan ställa in en annan tidszon.

Så här anger du webbplatsens tidszon för extrakt:

1. Logga in på Tableau som administratör.
  2. Gå till webbplatsen som du vill konfigurera och klicka på Settings.
  3. Gå till området Site Time Zone for Extracts, välj en tidszon och klicka på Save.

I beräknade fält används funktioner som NOW () eller TODAY () för tidszon. Mer information om extrakt finns i Extrahera data i Tableau Desktop-hjälpen.

Förutom att den används för extraktbaserade datakällor påverkar tidszonsinställningen även interna extrakt. När till exempel Tableau ansluter till filbaserade datakällor som textfiler skapas automatiskt ett extrakt internt. På samma sätt händer detta när Tableau använder ett internt extrakt för att integrera data från olika källor.