Cookie-begränsningsfel

När en användare loggar in på Tableau Server lagras en sessionscookie i den lokala webbläsaren. Den lagrade cookien är hur Tableau Server vet att den inloggade användaren har autentiserats och har åtkomst till servern. Då denna cookie har samma domän eller underdomän som webbläsarens adressfält anses den vara en förstapartscookie. Om en användares webbläsare är konfigurerad för att blockera förstapartscookies kan denne inte logga in på Tableau Server.

När en användare loggar in på Tableau Server via en inbäddad vy eller i en miljö där betrodd autentisering har konfigurerats, händer samma sak: en cookie sparas. I det här specifika fallet behandlar webbläsaren denna cookie som en cookie från tredje part. Detta sker då cookien har en domän som skiljer sig från den som visas i webbläsarens adressfält. Om en användares webbläsare är konfigurerad för att blockera cookies från tredje part kan autentiseringen till Tableau Server inte inträffa. Webbläsaren måste konfigureras för att tillåta cookies från tredje part för att förhindra att detta inträffar.