Installera växlar och egenskaper för Tableau Server

Du kan använda följande installationsväxlar när du installerar Tableau Server på Windows från kommandoraden.

VäxlaBeskrivningKommentarer
/install | /repair | /uninstall | /layout<directory>

Kör installationsprogrammet för att antingen installera, reparera eller avinstallera Tableau Server, eller så kan du använda /layout och skapa en fullständig lokal kopia av installationspaketet i den katalog som anges.

Standard är att installera och visa användargränssnitt och alla uppmaningar. Om ingen katalog anges på en ny installation antas C:\Program Files\Tableau\Tableau Server. Om Tableau Server redan har installerats antar installationsprogrammet att du vill använda samma sökväg som den aktuella installationen.
/passive

Kör installationsprogrammet med minimalt användargränssnitt och inga frågor.

Tableau Server startas inte automatiskt när den installeras i /passive-läge. Starta Tableau Server med tsm start.
/quiet | /silent

Kör installationsprogrammet i obevakat, helt tyst läge. Varken användargränssnitt eller uppmaningar visas.

Tableau Server startar inte automatiskt när den installeras i /silent- eller /quiet-läge. Starta Tableau Server med tsm start.

Obs! Använd antingen /silent eller /quiet, inte båda.

/norestart

Kör installationsprogrammet utan att starta om Windows, även om omstart krävs.

Obs! I vissa sällsynta fall kan en omstart inte förhindras även när detta alternativ väljs. Det är mest sannolikt att detta inträffar när en tidigare omstart av systemet hoppades över på grund av till exempel installationen av annan programvara.

/log "<drive>\<path>\<log-file>.<ext>"Logginformation för angiven fil och sökväg.

Obs! Beteendet när du använder alternativet /log ändrades från och med version 2021.2.0. Mer information finns i Tableau Server-versionsinformation

.

Använd den här växeln med ett sökvägs- och loggfilnamn för att göra loggen tillgänglig efter installationen.

Om den här växeln används med ett loggfilsnamn, men utan sökväg, skrivs loggfilen till en tillfällig plats och tas bort i slutet av installationen.

Om den här växeln används, men inget loggfilsnamn anges, ignoreras växeln och filen skrivs till %TEMP%.

Om växeln inte används skrivs loggfilen till %TEMP%.

EgenskaperBeskrivningKommentarer
ACCEPTEULA=1|0Godkänn slutanvändaravtalet (EULA). Krävs för tyst, ljudlös och passiv installation på både initiala och ytterligare noder. 1 = sant, acceptera licensavtalet, 0 = falskt, acceptera inte licensavtalet.

Om den inte ingår vid användning av /passive, /silent eller /quiet misslyckas installationen tyst.

Om den ingår men är inställd på 0 misslyckas installationen.

ACTIVATIONSERVICE="1"|"0"Aktivera Tableau Server med ATR-tjänsten (auktorisering att köra). 1 = använd Server ATR. 0 = använd inte Server ATR.

Det här alternativet är endast för nya installationer, inte uppgraderingar. Välj det här alternativet om:

• Du planerar att aktivera Tableau Server online.
  • Du planerar att installera Tableau Server i molnet.
  • Du planerar att installera Tableau Server på en virtuell dator eller i någon annan icke-beständig miljö.

Använd inte det här alternativet om:

• Du planerar att aktivera Tableau Server offline.
  • Du planerar att installera Tableau Server i en frånkopplad miljö.

Mer information finns i Aktivera Tableau Server med tjänsten Auktorisera för körning (ATR)(Länken öppnas i ett nytt fönster).

BOOTSTRAPFILE="<path\to\bootstrap\file>"Krävs när du lägger till en nod till ett kluster. Startfilen innehåller den konfiguration som används av ytterligare noder.Exempel: <Setup file> /silent ACCEPTEULA=1 BOOTSTRAPFILE="C:\Users\tableauadmin\Downloads\bootstrap.json"
CONTROLLERPORT=Valfritt. Den port på vilken TSM-styrenheten ska köras.Om det inte inkluderas är standardvärdet 8850.
COORDINATIONSERVICECLIENTPORT=Valfritt. Den port på vilken samordningstjänsten för Tableau Services Manager (TSM) ska köras. Om det inte ingår används en dynamiskt mappad port som standard. Mer information finns i Tableau Services Manager-portar.
COORDINATIONSERVICEPEERPORT=Valfritt. Den port på vilken samordningstjänst-peer för Tableau Services Manager (TSM) ska köras. Om det inte ingår används en dynamiskt mappad port som standard. Mer information finns i Tableau Services Manager-portar.
COORDINATIONSERVICELEADERPORT=Valfritt. Den port på vilken samordningstjänstledaren för Tableau Services Manager (TSM) ska köras.Om det inte ingår används en dynamiskt mappad port som standard. Mer information finns i Tableau Services Manager-portar.
DATADIR="<path\to\data\directory>"Valfritt. Den plats där programvarukonfiguration och data för Tableau Server lagras. Om du inte anger en datakatalogsökväg och Tableau Server installeras på standardplatsen (INSTALLDIR har inte angetts) så används standarddatakatalogen: C:\ProgramData\Tableau\Tableau Server. Om du inte anger en datakatalogsökväg och INSTALLDIR anges, ställs även DATADIR in på platsen INSTALLDIR.Exempel: DATADIR="D:\TableauServerData"
EMBEDDEDCREDENTIAL=1|0

Krävs när du lägger till en nod till ett kluster och startfilen innehåller inbäddade inloggningsuppgifter för en administratör på TSM-datorn.

1= sant, 0= falskt. Standard är 0.

Måste användas med /silent eller /quiet och med BOOTSTRAPFILE

Exempel: <Setup file> /silent ACCEPTEULA=1 BOOTSTRAPFILE="C:\Users\tableauadmin\Downloads\bootstrap.json" EMBEDDEDCREDENTIAL=1

INSTALLDIR="<path\to\installation\directory>"Installera på angiven icke-standard installationsplats.

Anger platsen där servern ska installeras. Om inget anges här installeras Tableau Server till C:\Program Files\Tableau\Tableau Server

Exempel: <Setup file> /silent INSTALLDIR="D:\Tableau\Tableau Server"

LICENSESERVICEVENDORDAEMONPORT=Valfritt. Porten på vilken daemon för licenstjänstleverantören ska köras. Det här används i installationer på flera noder för licensrelaterad kommunikation mellan noderna.Om det inte ingår används en dynamiskt mappad port som standard. Mer information finns i Tableau Services Manager-portar.
SKIPPYTHONINSTALL=1|0

Tillagt i version 2021.3.0

Valfritt. Om det angetts som 0 (standard) så installerar installationsprogrammet det medföljande Python-paketet. Om det angetts som 1 innebär det att installationsprogrammet inte ska installera Python-paketet som en del av Tableau Server.

Obs! Python kommer att användas i framtida versioner av Tableau Server för att stödja avancerade analysfunktioner. Om du väljer att hoppa över installationen av Python så kommer Tableau-användare inte att ha tillgång till de avancerade analysfunktionerna när de väl finns tillgängliga.

Om det inte ingår är standardvärdet att installera Python som en del av Tableau Server.