Aktivera Kör som tjänst-konto för att agera som operativsystem

För att använda Kerberos-delegering med Tableau Server måste du konfigurera Kör som tjänst-kontot så att det agerar som operativsystem på varje Tableau Server-nod.

1. På datorn som kör Tableau Server väljer du Start > Kontrollpanelen > Administrativa verktyg > Lokal säkerhetspolicy.

2. Expandera Lokala säkerhetsinställningar i fönstret Lokal policy, klicka på Tilldelning av användarrättigheter, högerklicka sedan på Agera som en del av operativsystemet och välj Egenskaper.

3. I fönstret Agera som en del av operativsystemets egenskaper klickar du på Lägg till användare eller grupp.

4. Ange <domain>\<username> för ett Tableau Server Kör som tjänst-konto (till exempel: MYCOMPANY\tableau_server) och klicka sedan på Kontrollera namn.

5. När kontot har ställts in på rätt sätt blir det understruket. Klicka på OK.

6. Klicka på OK för att stänga fönstren för lokal säkerhetspolicy.