Alternativ för skript vid initieringen av RMT Server

Efter att RMT Server har installerats måste det initieras. Som standard är --accepteula den enda obligatoriska flaggan som måste inkluderas när initieringsskriptet körs. Det finns även andra alternativ som du kan använda för att anpassa installationen utifrån miljön och företagets säkerhetskrav.

--accepteula

Obligatoriskt.

Indikerar att du har läst och accepterat villkoren i slutanvändaravtalet (EULA).

-a <username>

Valfritt.

Lägg till det angivna användarnamnet i lämpliga grupper i stället för den användare som kör initieringsskriptet. Detta ger användaren tillgång till de resurser som ägs av grupperna. Detta är inte samma som användarkontot Kör som.

Standard: den användare som kör initieringsskriptet

-f

Valfritt.

Förbigå varningsmeddelanden eller kontroll av versionen som driftsätts.

-h | -?

Valfritt.

Visar skriptets hjälptext.

-q

Valfritt.

Tyst, döljer utdata förutom vid fel och varningar.

--debug

Valfritt.

Skriv ut varje kommando när det körs i felsökningssyfte. Skapar omfattande utdata.

--default-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som ger behörighet att komma åt Tableau RMT-agenten. Om specificerat måste även --unprivileged-user anges.

---disable-account-creation

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Konton/grupper, som inte finns, kommer inte att skapas. Om det anges måste du även ange parametern --unprivileged-user och en kombination av parametrarna --default-group och/eller --rmt-<...>-group. Användar-ID och -grupper som dessa parametrar hänvisar till måste redan vara skapade.

--rmt-authorized-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på den grupp som äger installationens basinstallationskatalog och mappen install_dir/prerequisites. Om specificerat måste även --unprivileged-user anges.

Standard: värdet ”rmtmasterapp” eller --default-group

--rmt-config-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/master/config. Om specificerat måste även --unprivileged-user anges.

Standard: värdet ”rmtmasterconfig” eller --default-group

--rmt-logs-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/master/logs. Om specificerat måste även --unprivileged-user anges.

Standard: värdet ”rmtmasterlogs” eller --default-group

--rmt-openssl-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/prerequisites/openssl.

Standard: värdet ”rmtopenssl” eller --default-group

--rmt-postgres-app-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/prerequisites/postgresql13.

Standard: värdet ”rmtpostgresapp” eller --default-group

--rmt-postgres-data-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/master/logs. Om specificerat måste även --unprivileged-user anges.

Standard: värdet ”rmtmasterlogs” eller --default-group

--rmt-rabbitmq-app-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/prerequisites/rabbitmq.

Standard: värdet ”rmtrabbitmqapp” eller --default-group

--rmt-rabbitmq-data-group=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på gruppen som äger katalogen install_dir/data/rabbitmq.

Standard: värdet ”rmtrabbitmqdata” eller --default-group

--unprivileged-user=<värde>

Version: tillagt i version 2023.1.0.

Valfritt.

Namnet på det ej privilegierade användarkontot som användes för att köra Tableau RMT Master. Kontot kan inte ändras efter initialiseringen av RMT.

Standard: ”tabrmt-master