Lägg till projekt och flytta innehåll till dem

Tableau-innehåll (som arbetsböcker eller datakällor) måste finnas i ett projekt. Från och med Tableau Server 2022.3 och Tableau Cloud oktober 2022 kan även externa tillgångar (såsom databaser och tabeller) finnas i projekt om Data Management är licensierad och Catalog är aktiverad. Server- och platsadministratörer kan lägga till eller ta bort överordnade projekt på en plats och flytta publicerat innehåll från ett projekt till ett annat. En projektledare med lämplig platsroll kan lägga till eller ta bort underordnade projekt och flytta innehåll mellan projekt där åtkomst finns som projektledare.

Den här artikeln innehåller stegen för att skapa och flytta projekt. Vi rekommenderar att du även bekantar dig med följande relaterat innehåll:

Lägg till ett överordnat eller underordnat (kapslat) projekt

1. Välj Utforska och gör sedan något av följande medan du är inloggad på Tableau Server som administratör eller projektledare:

• Välj NyttProjekt för att skapa ett nytt överordnat projekt (endast administratörer kan göra detta).

• Gå till och öppna projektet i vilket du vill skapa ett underordnat projekt och välj sedan NyttProjekt. Om du är osäker på var du hittar det underordnade projektet väljer du Alla projekt från listrutemenyn bredvid Utforska eller använder filtren uppe till höger.

2. Ange ett namn och en beskrivning för projektet och klicka sedan på Skapa.

Du kan även inkludera formatering och hyperlänkar i projektbeskrivningen. Välj Visa formattips för syntax. Du kan även Lägga till en projektbild.

När du anger en projektbeskrivning ska du inkludera ett blanksteg mellan versaler och parenteser för att visa innehåll i dem, till exempel ”PROJEKT (a)”. Om du utelämnar detta utrymme uppstår visningsproblem i projektbeskrivningen.

Obs! För att redigera en projektbeskrivning vid ett senare tillfälle måste du välja och öppna det. Klicka sedan på informationsikonen bredvid dess namn och klickar på Redigera.

Flytta en resurs till ett annat projekt

1. Leta reda på resursen du vill flytta i avsnittet Utforska. Du kan använda filtren i det övre högra hörnet för att söka, eller så kan du navigera genom projekthierarkin.

2. Välj Flytta på arbetsbokens meny Åtgärder(...).

3. Välj arbetsbokens nya projekt och klicka sedan på Flytta innehåll.

Att flytta ett projekt inkluderar att flytta allt i det, inklusive underordnade projekt och deras resurser.

Så påverkas behörigheter när projekt flyttas

När ett projekt flyttas anpassas projektledarens behörigheter till den nya projektmiljön.

• När målprojektets hierarki är Låst tas den tidigare projektledarens behörigheter bort och behörigheter beviljas en ny projektledare enligt de som har ställts in på överordnad nivå i målhierarkin.

• När målprojektets hierarki är Anpassningsbar tas tidigare villkorslöst beviljade behörigheter för projektledaren bort, uttryckligen inställda behörigheter för projektledaren behålls och nya behörigheter för projektledaren beviljas enligt de som ställts in på överordnad nivån i målhierarkin.

När projekt och resurser flyttas kan behörigheter påverkas. Se Behörigheter för mer information.

Ta bort ett projekt

När ett projekt tas bort raderas även allt Tableau-innehåll i projektet. För att ta bort ett projekt men inte dess innehåll ska du flytta innehållet till ett annat projekt och sedan ta bort projektet.

Externa tillgångar, såsom databaser och tabeller, tas inte bort utan flyttas istället till Standardprojektet för externa resurser. (I Tableau Server 2022.3 och tidigare finns resurserna i Externa resurser.)

Viktigt

• Du kan inte ångra ett projekt som har tagits bort.

• Att ta bort ett projekt raderar allt Tableau-innehåll i det, inklusive underordnade projekt och deras innehåll. Dock inte externa resurser.

• Du kan inte ta bort Standardprojektet eller Standardprojektet för externa resurser.

Ta bort ett projekt:

1. Leta reda på projektet du vill ta bort i avsnittet Utforska. Om du är osäker på var du hittar projektet väljer du Alla projekt från listrutemenyn bredvid Utforska eller använder filtren uppe till höger.

2. Välj Ta bort på projektets meny Åtgärder(...).

3. Bekräfta att du vill ta bort projektet.

Krav för att flytta resurser

Att flytta resurser är i praktiken att ta bort dem från ett projekt och publicera dem till ett annat. För de som inte är administratörer skiljer sig de behörigheter som behövs för källprojektet från de som behövs för målprojektet.

Platsroller som krävs

För att flytta resurser måste användare ha en av följande platsroller:

• Serveradministratör (endast Tableau Server)

• Platsadministratör – Creator eller Platsadministratör – Explorer

• Creator eller Explorer (kan publicera)

Användare med en platsroll som serveradministratör eller serveradministratör behöver ingen ytterligare kapacitet.

De behörigheter som krävs för projektet som användare flyttar innehåll till

Icke-administratörer måste ha behörighetskapaciteten att Publicera för destinationsprojektet.

De behörigheter som krävs för projektet som användare flyttar innehåll från

Icke-administratörer måste

• vara projektägare, projektledare eller innehållsägare för det ursprungliga projektet

ELLER

• Ha behörigheten att flytta innehållet (eller vara datakällans ägare om det gäller datakällor). När användaren flyttar en databas med dess tabeller måste denne ha kapaciteten att Flytta för både databasen och dess tabeller.

Mer information om att flytta resurser finns i Flytta innehåll.