Avbrottsfri licensiering

Med avbrottsfri licensiering, som introducerades i Tableau Server version 2021.1, kan du tillämpa de flesta licensieringsändringarna i Tableau Server utan att du behöver starta om när licensieringens slutdatum, kapacitet eller installerade funktioner ändras.

När måste du starta om Tableau Server?

När du tillämpar en licensuppdatering som inte kräver omstart visas följande meddelande i Tableau Server: Den uppdaterade licensieringsinformationen används på servern. Det finns dock vissa situationer då en licensuppdatering kräver omstart av Tableau Server. Om du till exempel aktiverar eller inaktiverar en produktnyckel som gör att antalet funktioner minskar eller som ändrar antalet tillåtna anslutningar till datakällor måste du starta om Tableau Server när du har gjort ändringarna. Om en omstart krävs visas följande meddelande i Tableau Server: Tillämpa uppdaterad licensinformation genom att starta om servern. I följande tabell ser du när licensändringar kräver omstart av Tableau Server.

Typ av licensändringKrävs omstart?
Förlänga en licensperiodNej
Utöka eller begränsa användarlicensens funktionerNej
Lägga till primära licensfunktionerNej
Begränsa primära licensfunktionerJa
Lägga till en Datahantering- eller Advanced Management-licensNej
Ta bort en Datahantering- eller Advanced Management-licensJa
Öka eller minska antalet tillåtna datakällorJa
Produktnyckeln har upphört att gällaJa