Impersonera med ett Kör som tjänst-konto

Impersonering via ett Kör som tjänst-konto är det rekommenderade sättet impersonera på. Kör som tjänst-kontot är ett Active Directory-användarkonto som Tableau Server-tjänsten kan köras under på den dator som är värd för Tableau Server (läs mer i Kör som tjänst-konto). Samma konto måste ha behörigheten IMPERSONERA för databasanvändarkonton i SQL Server. Ur datasäkerhetssynpunkt får administratören mest kontroll om ett Tableau Server Kör som tjänst-konto används för impersonering.

Så här konfigurerar du impersonering med ett Kör som-användarkonto:

1. När du konfigurerar Tableau Server under installationen väljer du Active Directory som identitetsregister och anger användarkontot med behörigheten IMPERSONERA som Kör som tjänst-kontot. Läs mer i Konfigurera initiala nodinställningar.

Om du har installerat Tableau Server och du har konfigurerat identitetsregistret för att använda Active Directory kan du ange Kör som tjänst-kontot när du har installerat. Läs mer i Ändra Kör som tjänst-konto.

2. Skapa en arbetsbok i Tableau Desktop. När du skapar dataanslutningen väljer du Använd integrerad säkerhet för Windows NT för arbetsbokens direktanslutning till en SQL Server-databas:

3. I Tableau Desktop publicerar du arbetsboken på Tableau Server (Server > Publicera arbetsbok).

4. I dialogrutan Publicera klickar du på Autentisering. I dialogrutan Autentisering väljer du sedan Impersonera via serverns Kör som-konto i listrutan:

5. Klicka på OK.

6. Testa anslutningen genom att logga in på Tableau Server som användare. När du klickar på en vy bör du inte bli ombedd att ange autentiseringsuppgifter för databasen, och du bör endast se de data som användaren är behörig att se.