SQL Server-impersonering

Impersonering i ett Tableau Server-sammanhang innebär att ett användarkonto kan agera för ett annat användarkontos räkning. Du kan konfigurera Tableau och Microsoft SQL Server till att utföra impersonering av databasanvändare, så att SQL Server-databaskontot som används av Tableau Server gör förfrågningar på uppdrag av SQL Server-databasanvändare, som också är Tableau-användare.

Den största fördelen med den här funktionen är att administratörer kan implementera och styra sina datasäkerhetsprinciper på ett och samma ställe: sina databaser. När Tableau-användare öppnar en vy med en liveanslutning till en SQL Server-databas visar vyn endast det som användarnas databasbehörigheter anger att de får se. Ytterligare en fördel är att användarna inte måste agera på en uppmaning att logga in på databasen när de öppnar vyn. Dessutom behöver arbetsboksutgivare inte förlita sig på användarspecifika filter för att begränsa vad som visas i vyerna.