Hantera identitetsmigrering

Som administratör kan du övervaka och hantera identitetsmigreringen, bland annat ändringar i körningen av migreringsjobb, via den dedikerade sidan Identitetsmigrering som finns på sidan Användare i Tableau Server. Den här sidan är tillgänglig under hela migreringsprocessen.

Migreringsjobben har utformats för att köras i bakgrunden utan att störa användningen av Tableau Server. Om det behövs kan du emellertid ändra hur ofta migreringsjobben körs samt när de körs och hur länge.

Migreringen kan ta allt från 3 minuter till 10 dagar, beroende på Tableau Server-driftsättningens storlek och vilka ändringar av standardinställningarna som gjorts under migreringen. Om du t.ex. har 10 000 användare tar migreringen runt 30 minuter.

Obs! Alla autentiseringsfunktioner och användarrelaterade funktioner fungerar som vanligt när migreringsjobben körs.

Hantera identitetsmigreringsjobb

Du kan hantera följande aspekter av identitetsmigreringen:

Lösa identitetskonflikter

Information om granskning av eventuella identitetskonflikter under migreringen finns i Lösa konflikter vid identitetsmigrering.

Ändra dagligt schema för migreringsjobb
  1. Logga in på Tableau Server som administratör.

2. Gå till den vänstra navigeringsrutan, välj Användare (eller Alla platser > Användare om Tableau Server har flera platser) och klicka sedan på sidan Identitetsmigrering.

1. Klicka på knappen Redigera schema intill rubriken Migreringsöversikt.

2. Du kan ändra när och hur ofta jobben ska köras i dialogrutan Redigera scheman.

Obs! Du kan ignorera alternativen Prioritet och Genomförande i den här dialogrutan.

3. Klicka på Uppdatera när du är klar.
Starta ett migreringsjobb
  1. Logga in på Tableau Server som administratör.

2. Gå till den vänstra navigeringsrutan, välj Användare (eller Alla platser > Användare om Tableau Server har flera platser) och klicka sedan på sidan Identitetsmigrering.

1. Välj en eller flera användare på valfri flik.

2. Välj Försök migrera igen eller Bekräfta i menyn Åtgärder, beroende på vad du vill göra.

3. Klicka på listrutan Redigera schema intill rubriken Migreringsöversikt.
  4. Välj Kör nu.

Pausa identitetsmigreringen
  1. Logga in på Tableau Server som administratör.

2. Gå till den vänstra navigeringsrutan, välj Användare (eller Alla platser > Användare om Tableau Server har flera platser) och klicka sedan på sidan Identitetsmigrering.

1. Klicka på listrutan Redigera schema intill rubriken Migreringsöversikt.

2. Välj Inaktivera.

Starta om identitetsmigreringen
  1. Logga in på Tableau Server som administratör.

2. Gå till den vänstra navigeringsrutan, välj Användare (eller Alla platser > Användare om Tableau Server har flera platser) och klicka sedan på sidan Identitetsmigrering.

1. Klicka på listrutan Redigera schema intill rubriken Migreringsöversikt.

2. Välj Aktivera.

Ändra inställningarna för identitetsmigrering

Minska eventuell belastning på Tableau Server under identitetsmigreringen genom att konfigurera migreringen med de standardinställningar som visas nedan.

Migreringsinställningar

Typtsm-kommandoStandardProcedur
JobbschemaEj tillämpligt03.00, dagligen till slutfördKan konfigureras på sidan Identitetsmigrering, läs Ändra dagligt schema för migreringsjobb ovan
Användaridentitetsbegäranden per sekund (frekvens)tsm authentication identity-migration configure -–rateUpp till 5

Vid behov kan du använda kommandot tsm authentication identity-migration för att ändra migreringsinställningarna ovan med hjälp av stegen nedan.

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den första noden (där TSM är installerat) i klustret.
  2. Kör ett eller båda kommandon som beskrivs i tsm authentication identity-migration.

Du kan t.ex. ändra körtiden för individuella jobb och frekvens baserat på deras standardvärden med följande kommandon:

tsm authentication identity-migration configure --job-run-time 180 --rate 3

Körtid för individuella jobbtsm authentication identity-migration configure -–job-run-time120 minuter
Aktivera identitetsmigreringtsm configuration set -k features.IdentityMigrationBackgroundJobfalse

Om identitetsmigrering aktiveras kan Tableau Server använda identitetstjänsten för att lagra och hantera information om användaridentiteter.

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den initiala noden (där TSM installerats) i klustret.

2. Kör följande kommando:

tsm configuration set -k features.IdentityMigrationBackgroundJob -v true

Obs! Identitetsmigreringen och identitetstjänsten är en förutsättning för att vissa saker som identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster) ska kunna användas. Mer information om tsm-kommandot finns i avsnittet features.IdentityMigrationBackgroundJob.

Inaktivera identitetsmigrering

Om du har uppgraderat till Tableau Server version 2021.4.21, 2022.1.17, 2022.3.9 och 2023.1.5 kan du behöva inaktivera identitetsmigrering. Om identitetsmigrering inaktiveras kan Tableau Server inte använda identitetstjänsten för att lagra och hantera information om användaridentiteter.

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den initiala noden (där TSM installerats) i klustret.

2. Kör följande kommando:

tsm configuration set -k features.IdentityMigrationBackgroundJob -v false

Obs! Identitetsmigreringen och identitetstjänsten är en förutsättning för att vissa saker som identitetspooler(Länken öppnas i ett nytt fönster) ska kunna användas.

Slutför identitetsmigreringen och konfigurera identitetstjänsten

När alla användarkonflikter har åtgärdats och migreringsjobben körs, måste du konfigurera Tableau Server att använda identitetstjänsten för att slutföra identitetsmigreringen.

Steg 1: Validera och slutför identitetsmigreringen

1. Logga in på Tableau Server som administratör.
  2. Från den vänstra navigeringsrutan, välj Användare (eller Alla webbplatser > Användare för en Tableau Server på flera platser) och klicka sedan på sidan Identitetsmigrering för att verifiera att migreringen har startat.

Du kan övervaka och hantera förloppet med hjälp av den dedikerade sidan för identitetsmigrering som finns tillgänglig från samma sida som användaren av Tableau Server använder. Du hittar mer information i Hantera identitetsmigrering.

3. Lös eller bekräfta alla identitetskonflikter enligt beskrivningen i Lösa konflikter vid identitetsmigrering så att fliken Alla fel visar 0 som i bilden nedan.

4. Gör något av följande:

• För att köra identitetsmigreringsjobbet nu, klicka på listmenyn Redigera schema bredvid rubriken Migrationsöversikt och välj sedan Kör nu.

• Som ett alternativ kan du vänta tills migreringsjobbet körs under nästa schemalagda tid.
  5. När migreringen har slutförts verifierar du att migreringsöversikten visar 100% complete på sidan Identitetsmigrering,.

Steg 2: Konfigurera Tableau Server till att använda identitetstjänsten

1. Öppna en kommandotolk som administratör på den initiala noden (där TSM har installerats) i klustret.
  2. Kör följande kommandon:

tsm authentication legacy-identity-mode disable
    tsm pending-changes apply

Obs! När kommandona ovan har körts tas den dedikerade sidan för identitetsmigrering bort och är inte längre tillgänglig. Sidan är bara tillgänglig när tsm authentication legacy-identity-mode är aktiverat.

När Tableau Server har konfigurerats för att använda identitetstjänsten och användare loggar in på Tableau Server, så söker Tableau Server efter deras identiteter med hjälp av deras identifierare i det konfigurerade identitetsregistret. Utifrån dessa identifierare returneras UUID (Universal Unique Identifier) som används för att matcha befintliga Tableau Server-användaridentiteter. Den här processen genererar sedan sessioner för användarna och slutför autentiseringsarbetsflödet.