Gränser för serverprocesser

När du konfigurerar om processer för Tableau Server finns det en gräns för hur många ytterligare processinstanser du kan lägga till. Som standard är gränsen åtta. Om din dator har tillräckligt mycket RAM-minne och tillräckligt många processorkärnor kan du använda konfigurationsalternativet service.max_procs för att öka gränsen. För varje processinstans rekommenderar Tableau att datorn som kör processen har minst 1 GB RAM och minst 1 logisk processorkärna.

Så här ändrar du det högsta antalet tillåtna processer:

1. Skriv följande kommando, där number är det högsta antal processinstanser som du vill tillåta:

tsm configuration set -k service.max_procs -v <number>

Exempel:

tsm configuration set -k service.max_procs -v 10

2. Skriv sedan:

tsm pending-changes apply

Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.