Åtkomstomfång för anslutna program

Från och med Tableau Server version 2022.3 kan du, med hjälp av Tableau-anslutna program, programmatiskt anropa och öppna Tableau REST API via ett anpassat program för Tableau Server-användarnas räkning. Åtkomst till REST API möjliggörs av en JSON-webbtoken (JWT) som definieras som en del av den första inloggningsbegäran. JWT måste innehålla omfång som definierar REST API-metoderna som är tillgängliga för ditt anpassade program och dess användare via det anslutna programmet.

Auktorisera åtkomst till REST API med anslutna program för att:

• Förbättra säkerheten – att använda JWT som bärartoken är i sig säkrare än att lagra och hantera administratörslösenord genom .env-filer i valv
  • Förbättra effektiviteten – att använda JWT som bärartoken möjliggör en förenklad impersonering med en förfrågan till inloggningsslutpunkten istället för två förfrågningar
  • Utöka och automatisera komplexa Tableau-integrationer och backend-frågor – som dynamisk innehållshämtning och avancerad filtrering

Åtgärdernas omfattning

Anslutna program använder omfattningar som erbjuder åtkomst till innehåll eller administrativa åtgärder genom REST API-metoder som stöder JWT-auktorisering (nedan). Ett omfång är en kolonseparerad sträng som börjar med namnområdet tableau, följt av Tableau-resursen som åtkomst ges till, som t.ex. datasources, och slutar med den åtgärd som är tillåten på resursen, som t.ex. update.

De åtgärder som en omfattning kan vidta inkluderar:

• create
  • read
  • run
  • update
  • download
  • delete

Till exempel ser ett omfång som gör att ditt anpassade program kan anropa metoden Uppdatera datakälla(Länken öppnas i ett nytt fönster) ut så här:

tableau:datasources:update

Omfångstyper

Vilken typ av omfattning som används beror på innehållet eller den administrativa åtgärden som ska aktiveras. Omfattningar delas i allmänhet in i en av följande typer: läst innehåll, individuellt, jokertecken och övergripande kategorier.

• Omfattningen läst innehåll: Omfattningen läst innehåll ,tableau:content:read , aktiverar GET-metoder som stöds för Tableau-innehåll. När den här omfattningen använda aktiveras åtgärder över olika REST API-kategorier. Den här omfattningen aktiverar närmare bestämt GET-metoder för datakällor, mätvärden, vyer, arbetsböcker, projekt och platser. Från och med Tableau Server 2023.3 anger du även den här omfattningen i en JSON-webbtoken som sedan används för att skapa en token med inloggningsuppgifter som används med metadata-API:et(Länken öppnas i ett nytt fönster).

Obs! För att aktivera GET-metoder för administrativa åtgärder, som användare och grupper, kan du använda individuella omfattningar.

• Individuella omfattningar: Om du vill aktivera innehåll och administrativa åtgärder som stöds kan du använda individuella omfattningar. En individuell omfattning är vanligtvis associerad med en enda metod och REST API-kategori.

Exempel:

• Om du vill aktivera åtgärden att publicera eller uppdatera en datakälla kan du använda den individuella omfattningen tableau:datasources:create eller tableau:datasources:update.
    • För administrativa åtgärder såsom att lägga till eller ta bort användare kan du använda den individuella omfattningen tableau:users:create ellertableau:users:delete, respektive.

Obs! Det finns vissa individuella omfattningar som kan aktivera åtgärder över olika REST API-kategorier. Till exempel aktiverar tableau:views:download åtgärder i REST API-kategorierna för vydata och arbetsböcker.

• Omfattningar med jokertecken (*): För vissa omfattningar kan du ersätta åtgärden med ett jokertecken (*) för att aktivera åtgärder som stöds inom en specifik REST API-kategori.

Exempel:

• Du kan använda jokerteckenomfattningen tableau:projects:* för att aktivera åtgärderna skapa, ta bort och uppdatera i REST API-kategorin för projekt.
    • Du kan använda jokerteckenomfattningen tableau:users:* för att aktivera åtgärderna hämta/lista, lägg till, ta bort och uppdatera i REST API-kategorin för användare.
    • Du kan använda jokerteckenomfattningen tableau:tasks:* för att aktivera åtgärderna hämta/lista, lägg till, ta bort, uppdatera och kör för REST API-kategorierna för extrakt och prenumerationer. Dessutom kan du använda den här omfattningen för att uppdatera en datakälla (om den är ett extrakt) och för att uppdatera en arbetsbok.
  • Omfattningar över flera kategorier: Utöver omfattningen läst innehåll finns det några ytterligare omfattningar som, om de används, aktiverar åtgärder som stöds över olika REST API-kategorier.

Exempel:

• Om omfattningen tableau:tasks:run används aktiverar du åtgärder i REST API-kategorierna för datakällor och arbetsböcker.
    • Om omfattningen tableau:views:download används aktiverar du åtgärder i REST API-kategorierna för vydata och arbetsböcker.
    • Om omfattningar med behörighet används såsom tableau:permissions:update eller tableau:permissions:delete aktiveras åtgärder i REST API för kategorierna datakällor, arbetsböcker och projekt.

Sammanfattning av hur du auktoriserar REST API-åtkomst

I följande lista sammanfattas stegen för att begära åtkomst till REST API via en JWT:

1. Skapa ett anslutet program med någon av följande metoder:
  2. Generera en giltig JWT – vid körning kommer ditt anpassade program att generera en giltig JWT, konfigurerad med de omfång du har inkluderat
  3. Gör en inloggningsbegäran(Länken öppnas i ett nytt fönster) – ditt anpassade program gör en inloggningsbegäran med JSON-webbtoken för att returnera en Tableau-token med inloggningsuppgifter och ett plats-ID (LUID)
  4. Använd Tableau-åtkomsttoken i efterföljande förfrågningar – i efterföljande REST API-anrop använder du 1) Tableau-token med inloggningsuppgifter som X-Tableau-Auth(Länken öppnas i ett nytt fönster)-rubrikvärdet och 2) plats-ID (LUID) i förfrågans-URI

Exempel

Anta till exempel att du skapar ett anslutet program med hjälp av direkt förtroende (direkt betrodd). Med hjälp av direkt förtroende genererar det anpassade program som anropar REST API en giltig JWT med det klient-ID och den klienthemlighet som genereras av det anslutna programmet.

Omfång i JWT

För att lyckas auktorisera åtkomst till REST API måste JWT också innehålla de omfång som definierar REST API-funktionerna. Till exempel, för att aktivera olika datakällsrelaterade metoder kan du inkludera följande omfång i JWT:

"tableau:content:read","tableau:datasources:create","tableau:datasources:update","tableau:datasources:download","tableau:tasks:run"

Eller

"tableau:content:read","tableau:datasources:*","tableau:tasks:run"

Obs! Omfångsvärdena måste skickas som en listtyp.

URI för inloggningsbegäran

För att göra ett anrop till REST API måste ditt anpassade program först göra en inloggningsbegäran för att generera en Tableau-token för inloggningsuppgifterna.

POST https://myco/api/3.17/auth/signin

Förfråganstext

För att auktorisera REST API-åtkomst med en JSON-webbtoken måste inloggningsbegäran innehålla den giltiga JSON-webbtoken, som i exemplet nedan.

<tsRequest>
   <credentials jwt="eyJpc3MiOiI4ZTFiNzE3Mi0zOWMzLTRhMzItODg3ZS1mYzJiNDExOWY1NmQiLCJhbGciOiJIUzI1NiIsImtpZCI6ImIwMTE1YmY5LTNhNGItNGM5MS1iMDA5LWNmMGMxNzBiMWE1NiJ9.eyJhdWQiOiJ0YWJsZWF1Iiwic3ViIjoicm1vaGFuQHRhYmxlYXUuY29tIiwic2NwIjpbInRhYmxlYXU6c2l0ZXM6cmVhZCJdLCJpc3MiOiI4ZTFiNzE3Mi0zOWMzLTRhMzItODg3ZS1mYzJiNDExOWY1NmQiLCJleHAiOjE2NDg2Njg0MzksImp0aSI6IjY1ZWFmMmYxLTNmZTgtNDc5Ny1hZmRiLTMyODMzZDVmZGJkYSJ9.mUv2o4gtBTrMVLEXY5XTpzDQTGvfE2LGi-3O2vdGfT8">
    <site contentUrl="mycodotcom"/>
   </credentials>
</tsRequest>

Svarstext

Inloggningsbegäran producerar följande svarstext, som inkluderar Tableau-token med inloggningsuppgifter.

<tsResponse>
   <credentials token="12ab34cd56ef78ab90cd12ef34ab56cd">
    <site id="9a8b7c6d5-e4f3-a2b1-c0d9-e8f7a6b5c4d" contentUrl=""/>
    <user id="9f9e9d9c-8b8a-8f8e-7d7c-7b7a6f6d6e6d" />
   </credentials>
</tsResponse>

När Tableau-åtkomsttoken har genererats ska du lägga till Tableau-token med inloggningsuppgifter i rubriken för alla efterföljande REST API-förfrågningar.

Rubrik

X-Tableau-Auth:12ab34cd56ef78ab90cd12ef34ab56cd

Alla efterföljande REST API-förfrågningar som använder Tableau-åtkomsttoken begränsas sedan av omfång i JWT.

REST API-metoder som stöder JWT-auktorisering

Följande omfång kan kopplas till det anslutna programmet för att definiera åtkomst och metoder som det anpassade programmet kan ha till REST API(Länken öppnas i ett nytt fönster) för användarnas räkning.

Obs!

Jokerteckenomfattningar (*)

Omfattningar med jokertecken använder jokertecken (*) i stället för en specifik åtgärd för att aktivera flera åtgärder som stöds inom en specifik REST API-kategori. Dessa omfattar:

OmfattningAktiverade metoder
tableau:datasources:*Aktiverar metoder för att skapa, uppdatera och uppdatera anslutningar för datakällor.
tableau:metrics:*Aktiverar åtgärder för att fråga, uppdatera och ta bort mätvärden.
tableau:workbooks:*Aktiverar åtgärder för att publicera, uppdatera, ladda ner och förhandsgranska bilder för arbetsböcker.
tableau:groups:*Aktiverar åtgärder för att skapa, fråga, uppdatera och ta bort grupper.
tableau:projects:*Aktiverar metoder för att skapa, ta bort och uppdatera projekt.
tableau:users:*Aktiverar metoder för att hämta/lista, lägga till, ta bort och uppdatera användare.
tableau:tasks:*

Obs! Denna omfattning är också kategoriövergripande.

Aktiverar metoder för att hämta/lista, lägga till, ta bort, uppdatera och köra extrakt och prenumerationsuppgifter.

Aktiverar uppdateringsmetoder för datakällor för arbetsböcker.

Kategoriövergripande omfattningar

Kategoriövergripande omfattningar aktiverar stöd för att utföra flera åtgärder inom flera REST API-kategorier. Dessa omfattar:

OmfattningAktiverade metoder
tableau:content:readAktiverar metoder för att läsa/lista Tableau-innehåll, bland annat datakällor, mätvärden, vyer, arbetsböcker, projekt och platser.
tableau:tasks:runAktiverar körningsmetoder för datakällor, arbetsböcker och extrakt.
tableau:views:downloadAktiverar nedladdningsmetoder för vydata och arbetsböcker.
tableau:tasks:*

Obs! Denna omfattning är också en jokerteckenomfattning.

Aktiverar metoder för att hämta/lista, lägga till, ta bort, uppdatera och köra extrakt och prenumerationsuppgifter.

Aktiverar uppdateringsmetoder för datakällor för arbetsböcker.

Individuella omfattningar

MetodOmfattningBeskrivning
(Metoder utan omfattning)(inga)När inga omfattningar definierats i JSON-webbtoken nekas åtkomst till REST API.
Inloggning(Ingen omfattning behövs)Loggar in dig som användare på den angivna platsen på Tableau Server.
Logga ut(Ingen omfattning behövs)Loggar ut dig från den aktuella sessionen.
(Omfattningen läst innehåll)tableau:content:readAktiverar åtgärder för att läsa/lista Tableau-innehåll: datakällor, mätvärden, vyer, arbetsböcker och projekt.

Datakällor

(Alla tableau:datasources:-metoder)tableau:datasources:*Aktiverar metoder för att skapa datakällor, uppdatera datakällor och uppdatera anslutningar för datakällor.
Publicera datakällatableau:datasources:createPublicera en datakälla på en plats eller lägg till data till en befintlig publicerad datakälla.
Fråga datakällatableau:content:readFå information om en publicerad datakälla.
Fråga datakällortableau:content:readFå information om alla publicerade datakällor på en plats.
Fråga datakällsanslutningartableau:content:readFå information om serveradress, port, användarnamn eller lösenord om en publicerad datakälla.
Uppdatera datakällatableau:datasources:updateUppdatera ägare, projekt eller certifieringsstatus för datakällan.
Uppdatera datakällsanslutningentableau:datasources:updateUppdatera serveradress, port, användarnamn eller lösenord för datakällsanslutningen.
Uppdatera datakällan nutableau:tasks:runKör extraktuppdatering.

Extrakt

(Alla tableau:tasks:-metoder)tableau:tasks:*Aktiverar åtgärder för att skapa, ta bort, hämta, lista, köra och uppdatera för metoderna extrakt, prenumerationer, uppdatera datakälla (för datakällor med extrakt) och uppdatera arbetsbok.
Lista extraktuppdateringsuppgifter på platsentableau:tasks:readLista extraktuppdateringsuppgifter som konfigurerats för en plats.
Kör extraktuppdateringsuppgifttableau:tasks:runKör en extraktuppdateringsuppgift.

Flöden

Publicera flödetableau:flows:createPublicera ett flöde.

Mätvärden

Utfasning av gammal mätvärdesfunktion

Tableaus gamla mätvärdesfunktion togs bort från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. I oktober 2023 tog Tableau bort möjligheten att bädda in mätvärden i Tableau Cloud och Tableau Server version 2023.3. Med Tableau Pulse har vi utvecklat en förbättrad upplevelse i vilken du kan spåra mätvärden och ställa frågor om data. Mer information finns i Skapa mätvärden med Tableau Pulse. Där kan du lära dig mer om den nya upplevelsen och Skapa och felsöka mätvärden (utfasad) för den utfasade funktionen.

(Alla tableau:metrics:-metoder)tableau:metrics:*Aktiverar åtgärder för att fråga, uppdatera och ta bort mätvärden.
(Alla tableau:metrics:-metoder)tableau:metrics:*Aktiverar åtgärder för att fråga, uppdatera och ta bort mätvärden.
Få mätvärdetableau:content:readFå ett mätvärde.
Ta bort mätvärdetableau:metrics:deleteTa bort ett mätvärde.
Lista mätvärdentableau:content:readFå en lista över mätvärden för en plats.
Fråga mätvärdesdatatableau:metrics:downloadHämta underliggande data för ett mätvärde i format med kommaseparerade värden (.csv).
Uppdatera mätvärdetableau:metrics:updateUppdatera ägare, projekt, avstängningsstatus och namn på mätvärdet.

Prenumerationer

(Alla tableau:tasks:-metoder)tableau:tasks:*Aktiverar åtgärder för att skapa, ta bort, hämta, lista, köra och uppdatera för metoderna extrakt, prenumerationer, uppdatera datakälla (för datakällor med extrakt) och uppdatera arbetsbok.
Skapa prenumerationtableau:tasks:createSkapa en prenumeration.
Ta bort prenumerationtableau:tasks:deleteTa bort en prenumeration.
Hämta prenumerationtableau:tasks:readHämtar information om en prenumeration.
Lista prenumerationertableau:tasks:readListar prenumerationer på en plats.
Uppdatera prenumerationtableau:tasks:updateUppdaterar en prenumeration.

Vyer

Ta bort anpassad vytableau:views:updateTa bort den indikerade anpassade vyn.
Skapa en anpassad vytableau:content:readFå information om en indikerad anpassad vy.
Få en bild över en anpassad vytableau:views:downloadLadda ner en bildfil i .png-format med en indikerad anpassad vy.
Få vytableau:content:readFå information om en vy.
Få vy efter sökvägtableau:content:readFå information om alla vyer på en plats med det angivna namnet.
Lista anpassade vyertableau:content:readFå en lista över anpassade vyer på en plats.
Fråga vydatatableau:views:downloadFå en vy återgiven i format med kommaseparerade värden (.csv).
Fråga vy-PDFtableau:views:downloadFå en vy som en PDF-fil (.pdf).
Fråga vybildtableau:views:downloadFå en vy som en bildfil (.png).
Fråga vyer för platsentableau:content:readFå alla vyer för en plats.
Fråga vyer för en arbetsbok.tableau:content:readFå alla vyer för den angivna arbetsboken.
Fråga förhandsgranskning av vytableau:views:downloadFå miniatyrbilden (.png) av vyn.
Uppdatera anpassad vytableau:views:updateÄndra ägaren eller namnet på en befintlig anpassad vy.

Arbetsböcker

(Alla tableau:workbooks:-metoder)tableau:workbooks:*Aktiverar åtgärder för att publicera, uppdatera, ladda ner och förhandsgranska bilder för arbetsböcker.
Publicera arbetsboktableau:workbooks:createPublicera en arbetsbok (.twb eller .twbx).
Fråga arbetsboktableau:content:readFå en specificerad arbetsbok och dess information.
Fråga arbetsbok för platsentableau:content:readFå en lista över arbetsböcker som har publicerats på en plats.
Fråga förhandsgranskning av arbetsboktableau:workbooks:downloadFå miniatyrbilden (.png) av arbetsboken.
Uppdatera arbetsboktableau:workbooks:updateÄndra en befintlig arbetsbok.
Uppdatera arbetsboksanslutningtableau:workbooks:updateUppdatera anslutningsinformationen.
Uppdatera arbetsboken nutableau:tasks:runInitiera en uppdatering av arbetsboken utanför en schemalagd uppgift.

Publicera

Lägg till filuppladdningtableau:file_uploads:createLadda upp ett datablock och lägg till det till data som redan har laddats upp, för att användas efter att en uppladdning har initierats med metoden ”initiera filuppladdning”.
Initiera filuppladdningtableau:file_uploads:createStarta uppladdningsprocessen av en fil.

Ladda ner

Ladda ner datakällatableau:datasources:downloadLadda ner datakällan (.tdsx).
Ladda ner Excel-korstabelltableau:views:downloadLadda ner en Excel-fil (.xlsx) som innehåller korstabelldata från vyn.
Ladda ner arbetsboktableau:workbooks:downloadLadda ner en arbetsbok (.twb eller .twbx).
Ladda ner revision av arbetsbokentableau:workbooks:downloadLadda ner en specifik version av arbetsboken (.twb eller .twbx).
Ladda ner arbetsbok i PDF-formattableau:views:downloadLadda ner en PDF-fil (.pdf) som innehåller bilder av bladen i arbetsboken.
Ladda ner en arbetsbok i PowerPoint-formattableau:views:downloadLadda ner en PowerPoint-fil (.pptx) som innehåller bilder av bladen i arbetsboken.

Användare

(Alla tableau:users-metoder)tableau:users:*Aktiverar åtgärder för att lägga till, fråga, uppdatera och ta bort användare.
Lägg till användare till grupptableau:groups:updateLägg till en användare till en grupp.
Lägg till användare till platstableau:users:createLägg till en användare och tilldela användaren till en plats.
Hämta användare i gruppentableau:groups:readFå en lista över användare i en grupp.
Hämta användare på platstableau:users:readFå alla användare på en plats.
Fråga användare på platstableau:users:readFå en användare på en plats.
Ta bort användare från grupptableau:groups:updateTa bort en användare från en grupp.
Ta bort användare från platstableau:users:deleteTa bort användaren från en plats.

Grupper

(Alla tableau:groups:-metoder)tableau:groups:*Aktiverar åtgärder för att skapa, fråga, uppdatera och ta bort grupper.
Skapa grupptableau:groups:createSkapa en grupp.
Ta bort grupptableau:groups:deleteTa bort en grupp.
Hämta grupper för användaretableau:users:readFå en lista över grupper som en användare tillhör.
Fråga gruppertableau:groups:readFå en lista över grupper på en plats.
Uppdatera grupptableau:groups:updateUppdatera en grupp.

Projekt

(Alla tableau:projects:-metoder)tableau:projects:*Aktiverar åtgärder för att skapa, uppdatera och ta bort projekt.
Skapa projekttableau:projects:createSkapa ett projekt.
Ta bort projekttableau:projects:deleteTa bort ett projekt.
Fråga projekttableau:content:readFå en lista över projekt.
Uppdatera projekttableau:projects:updateUppdatera namnet, beskrivningen eller projekthierarkin för projektet.

Behörigheter

(Alla tableau:permissions:-metoder)tableau:permissions:*Aktiverar åtgärder för att lägga till, fråga, uppdatera och ta bort behörigheter.
Lägg till behörigheter för datakällortableau:permissions:updateLägg till behörigheter till en datakälla för en Tableau Server-användare eller grupp.
Lägg till standardbehörighetertableau:permissions:updateLägg till standardbehörighetsfunktioner till en användare eller grupp, för mätvärde, flöde, arbetsbok, datakälla, dataroll eller linsresurser i ett projekt.
Lägg till projektbehörighetertableau:permissions:updateLägg till behörigheter till ett projekt för en användare eller grupp
Lägg till vybehörighetertableau:permissions:updateLägg till behörigheter till en vy för en användare eller grupp.
Lägg till arbetsboksbehörighetertableau:permissions:updateLägg till behörigheter till en angiven arbetsbok för en användare eller grupp.
Ta bort behörigheter för datakällatableau:permissions:deleteTa bort standardbehörighetsfunktioner för en användare eller grupp, för mätvärde, flöde, arbetsbok, datakälla, dataroll eller linsresurser i ett projekt.
Ta bort standardbehörighetertableau:permissions:deleteTa bort standardbehörighetsfunktioner för en användare eller grupp, för mätvärde, flöde, arbetsbok, datakälla, dataroll eller linsresurser i ett projekt.
Ta bort projektbehörighetertableau:permissions:deleteTa bort projektbehörighet för en användare eller grupp.
Ta bort vybehörighetertableau:permissions:deleteTa bort vybehörighet för en användare eller grupp.
Ta bort arbetsboksbehörighetertableau:permissions:deleteTa bort arbetsboksbehörighet för en användare eller grupp.
Fråga behörigheter för datakällatableau:permissions:readFå en lista över behörigheter för datakällan.
Fråga standardbehörighetertableau:permissions:readFå standardiserade behörighetskapaciteter för användare och grupper beträffande mätvärden, arbetsböcker och datakällor.
Fråga projektbehörighetertableau:permissions:readFå en lista över behörigheter för projektet.
Fråga vybehörighetertableau:permissions:readFå en lista över behörigheter för vyn.
Fråga arbetsboksbehörighetertableau:permissions:readFå en lista över behörigheter för arbetsboken.

Plats

(Alla tableau:sites:-metoder)tableau:sites:*Aktiverar åtgärder för att skapa, fråga, uppdatera och ta bort platser.
Skapa platstableau:sites:createSkapa en plats på Tableau Server.
Ta bort platstableau:sites:deleteTa bort en plats från Tableau Server.
Hämta senast visad platstableau:content:readFå information om vyer och arbetsböcker om de som senast skapades, uppdaterades eller öppnades av den inloggade användaren.
Fråga platsertableau:sites:readLista alla platser på Tableau Server.
Fråga vyer för platsentableau:content:readLista alla vyer för en plats.
Uppdatera platstableau:sites:updateUppdatera en plats.

Felsök omfång

401001 – inloggningsfel

Om du stöter på fel 401001 läggs inloggningssvaret till, med en av följande extra felkoder som är specifika för det anslutna programmet: 16, 10084 eller 10085.

I följande svarstext är till exempel ”10084” felkoden för anslutna program som du kan använda för att felsöka problem med att logga in på Tableau Server med en JWT för REST API-auktorisering.

<error code="401001">
  "summary": "Signin Error",
  "detail": "Error signing in to Tableau Cloud (10084)"
</error>

Se beskrivningen av tillämplig felkod och dess potentiella orsaker för hjälp med att lösa problemet.

• 16: Kunde inte hitta användaren – det här felet kan uppstå då den felaktiga ”sub” (användarnamn) indikerades

• 10084: Det gick inte att analysera åtkomsttoken – det här felet kan uppstå av följande anledningar:

• JWT är ogiltigt eller ett oväntat problem uppstod
    • Felaktig ”aud” (publik) indikerades
    • För direkt förtroende var det problem med att signera hemligheten
  • 10085: Det gick inte att hämta hemligheten för att verifiera signaturen för klient-ID – det här felet kan uppstå av följande anledningar:

• Felaktigt klient-ID i ”iss” indikerades
    • För direkt förtroende indikerades felaktigt ”kid” (hemlighets-ID)
    • Det går inte att hämta nycklar från JWKSource för EAS

401002 – fel vid obehörig åtkomst

Om fel 401002 uppstår och du har bekräftat att du har rätt behörighet att göra begäran ska du se till att omfattningen som ingår i JWT är korrekt och matchar den begäran som görs. Se avsnittet REST API-metoder som stöder JWT-auktorisering ovan för en lista över slutpunkter och omfattningar som stöds.