Ansluta Tableau Server till Salesforce Data Cloud

Tableau Server (version 2023.3 och senare)

I oktober 2023 introducerade Salesforce en ny Data Cloud-koppling som omärkbart kopplar samman Data Cloud och Tableau Server. Salesforce Data Cloud-kopplingen finns redan för Tableau Cloud, Tableau Desktop och Tableau Prep i en tidigare version.

Obs! Tableau Server-användargränssnittet visar både den gamla Customer Data Platform-kopplingen och den nya Salesforce Data Cloud-kopplingen. Efter att Customer Data Platform-kopplingen fasas ut i oktober 2023 visar Tableau Desktop-användargränssnittet Customer Data Platform-koppling (utfasad).

Fördelar med Salesforce Data Cloud-kopplingen

• Kopplingen installeras automatiskt tillsammans med Tableau Desktop, så du slipper den extra installationen av kopplingen med en .taco-fil och en JDBC-drivrutin.
  • Kopplingen är datautrymmesmedveten med förbättrad användbarhet som visar objektetiketten i Tableaus anslutningsgränssnitt istället för objektets API-namn.
  • Kopplingen drivs av accelererade frågor.

Obs! Tableau Server 2023.3 krävs för att använda Salesforce Data Cloud-kopplingen. Följ stegen nedan för att konfigurera Tableau Server-kopplingen.

Steg 1: Skapa ett Salesforce-anslutet program

Den nya Salesforce Data Cloud-kopplingen kräver fortfarande att kunden skapar ett eget anslutet program. Salesforce-kopplingen och Salesforce Data Cloud-kopplingen delar samma anslutna program. Om du redan använder Salesforce-kopplingen behöver du bara lägga till de tre Customer Data Platform-omfattningar som anges i steg 7 i det befintliga anslutna programmet.

1. Logga in på ditt utvecklarkonto för Salesforce.com, klicka på ditt användarnamn i det övre högra hörnet och välj Installation.
  2. Välj Apphanterare under Appar i den vänstra navigeringskolumnen.
  3. Klicka på Nytt anslutet program i sektionen Anslutna program.
  4. Ge programmet ett namn i Grundläggande information, tabba igenom API-fältet så att det fylls i automatiskt i korrekt format och ange en kontaktadress (mejl) för programmet.
  5. Välj Aktivera OAuth-inställningar i avsnittet API [Aktivera OAuth-inställningar].
  6. Skriv serverns fullständiga domännamn med https-protokollet som URL för återanrop i de nya OAuth-inställningar som visas och lägg till följande text i URL:en: auth/add_oauth_token.
    Exempel:
    https://www.your_tableau_server.com/auth/add_oauth_token
  7. Flytta följande objekt från Tillgängliga OAuth-omfång till Valda OAuth-omfång:
    • Få åtkomst till identitets-URL-tjänsten (id, profil, e-post, adress, telefon)
    • Hantera användardata via API:er (api)
    • Utför förfrågningar när som helst (refresh_token, offlineåtkomst)
    • Utför ANSI SQL-frågor på Customer Data Platform-data (cdp_query_api)
    • Hantera profildata för Customer Data Platform (cdp_profile_api)
    • Hantera data för inhämtnings-API:et för Customer Data Platform (cdp_ingest_api)
  8. Klicka på Spara.

När du har sparat appen fyller Salesforce i API-avsnittet med följande ID:n som du sedan kommer att använda när du konfigurerar Tableau Server:

• Konsumentnyckel
  • Konsumenthemlighet
  • URL för återanrop

OAuth-inställningar

Steg 2: Konfigurera Tableau Server för Salesforce.com OAuth

När det anslutna programmet har skapats i Salesforce och du har tillgång till kundnyckeln, kundhemligheten och URL:en för återanrop kan du konfigurera Tableau Server för Salesforce-dataanslutningar och -utdata samt Einstein Discovery.

1. Kör följande kommandon i kommandotolken på Tableau Server-datorn:
    tsm configuration set -k oauth.salesforce.client_id -v <your_customer_key>
    tsm configuration set -k oauth.salesforce.client_secret -v <your_customer_secret>
    tsm configuration set -k oauth.salesforce.redirect_uri -v <your_redirect_URL>
  2. (Valfritt) Skriv följande kommando om du vill ändra standardinloggningsserver:
    tsm configuration set -k oauth.salesforce.server_base_url -v <URL>
  3. Ange följande kommando för att använda ändringarna:
    tsm pending-changes apply
    Om de väntande ändringarna kräver att servern startas om visar kommandot pending-changes apply en kommandotolk så att du vet att en omstart kommer att ske. Kommandotolken visas även om servern stoppas, men i så fall sker ingen omstart. Du kan utelämna tolken med alternativet --ignore-prompt, men det påverkar inte omstartsbeteendet. Om ändringarna inte kräver omstart används de utan någon kommandotolk. Du hittar mer information i tsm pending-changes apply.

Konfigurera anpassad OAuth för en plats

Du hittar konfigurationsanvisningar i avsnittet OAuth-anslutningar.

Tableau Server (version 2023.1 och tidigare)

Varning: Customer Data Platform-kopplingen fasas ut i oktober 2023. Du kan använda kopplingen till den har tagits bort. När kopplingen har fasats ut tas den även bort från Tableaus användargränssnitt och de datakällor som använder kopplingen slutar fungerar som förväntat. En utfasad koppling tas vanligtvis bort 1– 2 versioner efter att den har fasats ut.

Nya användare: Om du är en ny användare kan du använda den inbyggda Salesforce Data Cloud-kopplingen.

I det här avsnittet beskrivs hur du ansluter från Tableau Server till Salesforce Customer Data Platform via OAuth-autentisering.

Stegen som beskrivs i det här avsnittet krävs för att använda Salesforce Customer Data Platform-data i Tableau Server.

Steg 1: Konfigurera kopplingen

1. Ladda ner den senaste Salesforce Customer Data Platform-kopplingen (filen Salesforce_CDP.taco) från Tableau Exchange Connectors-platsen.
  2. Flytta .taco-filen till Tableau-kopplingsmappen:
  • Windows: C:\Users[Windows User]\Documents\My Tableau Repository\Connectors
  • Linux: /opt/tableau/connectors ELLER /var/opt/tableau_server/data/tabsvc/vizqlserver/Connectors/
  1. Starta om Tableau Server.

Steg 2: Installera JDBC-drivrutinen för Kunddataplattform

Obs! Tableau version 2023.1 för Server är endast kompatibel med JDBC-drivrutinen version 18 och högre.

1. Ladda ner den senaste JDBC-drivrutinen (Salesforce-CDP-jdbc-[version].jar-fil) från Salesforce CDP GitHub-webbplatsen: https://github.com/forcedotcom/Salesforce-CDP-jdbc/releases
  2. Flytta den nedladdade Salesforce-CDP-jdbc-[version].jar-filen till följande plats:
  • Windows: C:\Program Files\Tableau\Drivers
  • Linux: /opt/tableau/tableau_driver/jdbc

Steg 3: Skapa ett anslutet Salesforce-program

När API-omfattningen har skapats kan du använda följande procedur för att skapa ett anslutet Salesforce-program för att hantera OAuth-delegering från Tableau Server.

1. Logga in på ditt Salesforce Customer Data Platform-konto som administratör, klicka på användarnamnet i det övre högra hörnet och välj Setup (Konfiguration).

2. I den vänstra rutan under Apps (Appar) väljer du App Manager (Apphanterare).

3. Klicka på Nytt anslutet program i sektionen Anslutna program.

4. I Basic Information (Grundläggande information) ger du det anslutna programmet ett namn (till exempel Exempel.com). Tabba sedan igenom API-fältet så att det fyller i sig självt i rätt format och ange en e-postadress för programmet.

5. I delen API [Enable OAuth Settings] (API [Aktivera OAuth-inställningar]) väljer du Enable OAuth Settings och gör sedan följande:

1. I de nya OAuth-inställningarna som visas för Callback URL (URL för återanrop) skriver du in det fullständiga domännamnet (FQDN) för din Tableau Server med hjälp av https-protokollet och lägger till följande text i URL:en: /auth/add_oauth_token.

Till exempel: https://example.com/auth/add_oauth_token

2. Flytta följande objekt från Tillgängliga OAuth-omfång till Valda OAuth-omfång:

• Manage user data via APIs (api) (Hantera användardata via API:er (api))
      • Perform requests on your behalf at any time (refresh_token, offline_access) (Utför förfrågningar på dina vägnar när som helst)
      • Hantera Customer Data Cloud-profildata (cdp_profile_api)
      • Utför ANSI SQL-frågor på Customer Data Platform-data (cdp_query_api)

6. Klicka på Spara när du är klar.

7. Gå till listan App Manager (Programhanterare), navigera till det anslutna programmet, klicka på listrutepilen och välj sedan Manage (Hantera).

När appen har sparats fylls sektionen API (Aktivera OAuth-inställningar) i med följande ID:n som kan användas för att konfigurera Tableau Server:

• Konsumentnyckel
  • Konsumenthemlighet
  • URL för återanrop

Obs! Spara konsumentnyckeln, hemligheten och återanrops-URL:en för att användas senare.

Använd OAuth med Customer Data Platform

Överväg att konfigurera en anpassad OAuth-klient för att 1) åsidosätta en OAuth-klient om den är konfigurerad för servern eller 2) aktivera stöd för säker anslutning till data som kräver unika OAuth-klienter.

När det anslutna programmet har skapats i Salesforce och du har konsumentnyckeln, konsumenthemligheten och återanrops-URL:en kan du konfigurera Tableau Server för Customer Data Platform OAuth-anslutningarna. Samla in följande information för att komma igång.

• Konsumentnyckel: Konsumentnyckeln, även känd som klient-ID i Tableau, genereras genom proceduren i slutet av steg 4. Använd det här värdet för [your_consumer_key] i följande tsm-kommando.
  • Konsumenthemlighet: Konsumenthemligheten, även känd som klienthemlighet i Tableau, genereras genom proceduren i slutet av steg 4. Använd det här värdet för [your_consumer_secret] i följande tsm-kommando.
  • URL för återanrop: URL:en för återanrop, även känd som omdirigerings-URL i Tableau, är URL:en för din Tableau Server https://example.com med tillägget ”/auth/add_oauth_token”. Använd det här värdet för [your_callback_url] i följande tsm-kommando.
  • Konfigurations-ID: Värdet för parametern oauth.config.id som du använder i följande tsm: customer_360_audience
Använd TSM-kommandon för OAuth-konfiguration

Kör följande tsm-kommando för att konfigurera OAuth:

tsm configuration set -k oauth.config.clients -v "[{\"oauth.config.id\":\"customer_360_audience\", \"oauth.config.client_id\":\"[your_consumer_key]\", \"oauth.config.client_secret\":\"[your_consumer_secret]\", \"oauth.config.redirect_uri\":\"[your_callback_url]\"}]" --force-keys

tsm pending-changes apply

Ange flera kopplingar

Om du har angett flera kopplingar måste du inkludera alla i ett enda kommando. Till exempel:

tsm configuration set -k oauth.config.clients -v "[{\"oauth.config.id\":\"custom_360_audience\", \"oauth.config.client_id\":\"[your_consumer_key]\", \"oauth.config.client_secret\":\"[your_consumer_secret]\", \"oauth.config.redirect_uri\":\"[your_callback_url]\"}, {\"oauth.config.id\":\"dremio\", \"oauth.config.client_id\":\"[your_client_id]\", \"oauth.config.client_secret\":\"[your_client_secret]\", \"oauth.config.redirect_uri\":\"[your_server_url]/auth/add_oauth_token\"}, {\"oauth.config.id\":\"azure_sql_dw\", \"oauth.config.client_id\":\"[your_client_id]\", \"oauth.config.client_secret\":\"[your_client_secret]\", \"oauth.config.redirect_uri\":\"[your_server_url]/auth/add_oauth_token\"}, {\"oauth.config.id\":\"azure_sqldb\", \"oauth.config.client_id\":\"[your_client_id]\", \"oauth.config.client_secret\":\"[your_client_secret]\", \"oauth.config.redirect_uri\":\"[your_server_url]/auth/add_oauth_token\"}]" --force-keys

tsm pending-changes apply

Steg 1: Registrera klient-ID:t och klienthemligheten för OAuth

Slutför följande procedur för att registrera den anpassade OAuth-klienten på din plats.

1. Logga in på Tableau Server med dina inloggningsuppgifter som platsadministratör och gå till sidan Inställningar:
  2. Klicka på knappen Lägg till OAuth-klient under Register för OAuth-klienter.
  3. Välj Customer Data Platform som kopplingstyp.
  4. Välj Anpassad IDP som OAuth-leverantör.
  5. Ange Klient-ID.
  6. Ange Klienthemlighet.
  7. Ange Återanrops-URL.
  8. För Välj OAuth-konfigurationsfil kan du använda knappen Välj en fil för att ladda upp konfigurationsfilen.
  9. Använd knappen Lägg till OAuth-klient för att slutföra registreringsprocessen.
  10. Använd knappen Spara längst ned eller högst upp på sidan Inställningar för att spara ändringarna.

Steg 2: Validera och uppdatera sparade inloggningsuppgifter

För att säkerställa oavbruten dataåtkomst måste du (och dina platsanvändare) ta bort de tidigare sparade autentiseringsuppgifterna och lägga till dem igen.

1. Gå till sidan Mina kontoinställningar.
  2. Öppna Sparade inloggningsuppgifter för datakällor och välj Radera bredvid befintliga sparade autentiseringsuppgifterna.
  3. Välj Lägg till bredvid samma koppling.
  4. Följ anvisningarna för att ansluta till Customer Data Platform-kopplingen.
  5. Välj Spara.

Steg 3: meddela användarna att de ska uppdatera sina sparade autentiseringsuppgifter

Se till att du meddelar alla platsanvändare att de ska uppdatera sina sparade inloggningsuppgifter för Customer Data Platform-kopplingen. Platsanvändare kan uppdatera sina sparade inloggningsuppgifter genom att följa stegen som beskrivs i Hantera sparade inloggningsuppgifter för dataanslutningar.