Exempel: skapa skript för migreringsplaner

Obs! Det här avsnittet innehåller ett exempelskript som du kan använda som grund för att skriva ut en flerplansmigrering som uppfyller dina behov och din miljö. Det här skriptet är endast avsett att användas som ett exempel och ska inte köras i befintligt skick. Mer information om hur du använder konsolprogrammet finns i Använda konsolprogrammet för Tableau Content Migration Tool.

Tableau Content Migration Tool-kommandoradsverktyget för att köra migreringar kan användas för att automatisera körning av en migreringsplan från en extern schemaläggare (till exempel Windows Task Scheduler) eller från ett anpassat skript. Konsolprogrammet kör endast en migreringsplan (lagrad i en .edt-fil) åt gången. Om du har en grupp migreringsplaner som du vill köra som grupp kan du använda ett anpassat skript i kombination med Content Migration Tool-konsolprogrammet.

Exemplet nedan är skrivet i PowerShell och använder konsolprogrammet för att köra en lista över migreringsplaner som en grupp.

Följande exempelkod visar:

• Körning av flera migreringsplaner som en grupp med konsolprogrammet.
  • Alternativt omedelbart avbryta distributionen av plangruppen när en enskild migrering i gruppen misslyckas.
  • Använda konsolens avslutningskod för att avgöra om migreringen misslyckades eller loggade varningar.

# List of migration plans to execute as a group.
$planFiles = @(
	'customer 1.tcmx',
	'customer 2.tcmx'
)

# True of false whether to continue with the next plan if a migration fails.
$continueOnFailure = $false

# Path to the CMT console runner executable
$runnerExe = 'C:\Program Files (x86)\Tableau\Tableau Content Migration Tool\tabcmt-runner.exe'

# Store the exit code from the previously run migration plan.
$lastResult = -1

# Loop through and run each migration plan one at a time.
$planFiles | % {
	$file = $_

if ($lastResult -ge 2 -and -not($continueOnFailure)) {
		Write-Warning "Skipping plan because previous migration failed. `nSkipped plan: $file"
		return
	}

Write-Verbose "Running migration plan: $file"
	& $runnerExe $file
       $lastResult = $LASTEXITCODE

if ($lastResult -ge 2) {
		Write-Error "Migration failed. See output or log file for error details.`nPlan: $file" -ErrorAction 'Continue'
	}
	elseif ($lastResult -eq 1) {
		Write-Warning "Migration completed with warnings. See output or log file for warning details.`nPlan: $file"
	}
}

Vem kan göra detta?

För att skapa skript för migreringsplaner måste du ha följande:

• Administratörsbehörighet på datorn med Content Migration Tool.
  • Användarkonto till Tableau-platser med rollen Explorer eller högre.
  • Behörighet att visa och ladda ner arbetsbok/spara en kopia på källplatsen.
  • Publiceringsbehörighet för målplatsen.