Använda kommandoradsgränssnittet för Tableau Content Migration Tool

Tableau Content Migration Tool inkluderar ett kommandoradsgränssnitt, tabcmt.cmd, som finns i installationsmappen. Standardinstallationsmappen är %PROGRAMFILES%\Tableau\Tableau Content Migration Tool (32-bitars Windows) eller %PROGRAMFILES(x86)%\Tableau\Tableau Content Migration Tool (64-bitars Windows).

Obs! Verktyget tabcmt.cmd är inte samma som Content Migration Tool-konsolprogrammet tabcmt-runner.exe. Konsolprogrammet är ett separat kommandoradsverktyg som används för att köra migreringar från kommandoraden. Information om hur du använder konsolprogrammet för Content Migration Tool finns i Använda konsolprogrammet för Tableau Content Migration Tool.

Följande kommandon kan användas med kommandoraden i tabcmt:

migrera

Öppnar en migreringsplan-fil till migrera-steget i det grafiska användargränssnittet:

tabcmt migrate <plan file>

hjälp

Visar allmän hjälp om kommandoradsgränssnittet och tillgängliga kommandon.

Exempel

Visa alla tillgängliga kommandon:

tabcmt help

Visa hjälp och användningsinformation för ett specifikt kommando:

tabcmt help <command>

licens

Inaktuellt i juli 2022.

Det här kommandot används bara med äldre licenser. Hanterar programlicensen för den aktuella användaren.

Exempel

Visa information om aktuell licens:

tabcmt license

Ta bort/inaktivera den aktuella licensen:

edt license remove

Ange/aktivera ett serienummer eller en offlineproduktnyckel:

tabcmt license <key>

Ange/aktivera med en licensfil:

tabcmt license <file path> [--passphrase=<password>]

uppdatera

Hanterar alternativen för programuppdateringar.

Exempel

Visa de aktuella uppdateringsinställningarna:

tabcmt update

Aktivera eller inaktivera automatiska uppdateringsmeddelanden:

tabcmt update --disabled=<true|false>

Ange URL att detektera/ladda ner uppdateringar från:

tabcmt update --url=<url>

Aktivera eller inaktivera visning av betauppdateringar: Ange som falskt för att endast visa stabila versionsuppdateringar.

tabcmt update --beta=<true|false>

version

Visar versionsinformation för det aktuella programmet.

tabcmt version

Vem kan göra detta?

För att använda kommandoradsgränssnittet måste du ha alla följande:

• Administratörsbehörighet på datorn med Content Migration Tool.
  • Användarkonto till Tableau-platser med rollen Explorer eller högre.
  • Behörighet att visa och ladda ner arbetsbok/spara en kopia på källplatsen.
  • Publiceringsbehörighet för målplatsen.