Inaktivera eller aktivera Fråga data för en webbplats

Viktiga ändringar på gång för Fråga data och Mätvärden

Tableau-funktionerna Fråga data och Mätvärden fasades ut från Tableau Cloud i februari 2024 och kommer inte att finnas i Tableau Server version 2024.2. Tack vare framsteg inom tekniken för naturligt språk kan vi utveckla ett förbättrat gränssnitt, där det är enklare att ställa frågor om data och hålla koll på förändringar. Mer information finns i blogginlägget How Tableau AI and Tableau Pulse are reimagining the data experience (på engelska).

Fråga data är aktiverat för webbplatser som standard, men en Tableau-administratör kan inaktivera det.

1. Gå till de allmänna inställningarna för platsen.

2. (Endast Tableau Server) I delen Webbredigering markerar du Låt användare redigera arbetsböcker i sina webbläsare.
  3. I avsnittet Tillgänglighet för fråga data väljer du bland följande alternativ:

• Aktiverad aktiverar skapandet av Fråga data-linser för alla publicerade datakällor.

• Inaktiverad döljer Fråga data på hela webbplatsen, samtidigt som information om tidigare skapade linser sparas så att de kan återställas om Fråga data återaktiveras.

Obs! Från och med version 2019.4.5 kan en Tableau Server-administratör konfigurera om Fråga data ska vara aktiverat som standard eller inte.