Werkmappen en databronnen met ingesloten extracten migreren

Tableau Server-gebruikers kunnen extracten publiceren die kopieën of subsets zijn van de originele data. Deze extracten kunnen worden ingesloten in een werkmap of een databron. Wanneer u standaard de Content Migration Tool van Tableau gebruikt om een werkmap of databron te migreren die een extract bevat, wordt dat extract samen met de werkmap of databron gemigreerd die het extract bevat. De Content Migration Tool geeft u een aantal opties om dit gedrag te beheersen:

  • Overschakelen naar een liveverbinding

    U kunt de transformatie Extract verwijderen toevoegen aan uw migratieplan om het extract tijdens de migratie te verwijderen uit uw werkmap of databron. Zoals altijd wordt de bronwerkmap of databron niet gewijzigd. Uit de kopie van de werkmap of databron die naar het bestemmingssite is gemigreerd, zal het extract verwijderd zijn. Hierdoor wordt de dataverbinding effectief teruggeschakeld naar een liveverbinding.

  • Extracten vernieuwen na migratie

    U kunt de optie Extracten vernieuwen na migratie in uw migratieplan inschakelen om een onmiddellijke extractvernieuwingstaak te plannen nadat de werkmap of databron is gemigreerd.

    Wij raden het gebruik van de optie Extracten vernieuwen na migratie niet aan als uw migratieplan ook gebruikmaakt van de transformatie Verbindingsinformatie instellen om de dataverbinding te wijzigen zodat deze naar een andere dataset verwijst (bijvoorbeeld een andere databaseserver of database). Wanneer u de verbindingsinformatie wijzigt zodat deze naar andere data verwijst en de optie Extracten vernieuwen na migratie gebruikt, kan dit onbedoeld data blootleggen op een manier die een potentieel beveiligingsprobleem vormt.

    Zie Optie 3: Extracten vernieuwen na migratie voor meer informatie.

Dataverbindingen wijzigen die extracten gebruiken

Tableau-dataverbindingen zijn liveverbindingen die rechtstreeks een databron bevragen, of het zijn extracten van een databron. Extracten zijn kopieën of subsets van de originele data en kunnen worden ingesloten in een werkmap of databron. Indien aanwezig, zullen de weergaven data uit het extract opvragen in plaats van de onderliggende databron.

Normaal gesproken wilt u de databronverbinding tijdens de migratie wijzigen, zodat deze verwijst naar een andere database op de bestemmingssite dan op de bronsite.

Als u bijvoorbeeld een werkmap migreert vanuit uw staging-site naar uw productie-site, wilt u waarschijnlijk de dataverbindingen in de werkmap bijwerken om verbinding te maken met uw productiedatabase. U kunt dit implementeren door de transformatie Verbindingsinformatie instellen te gebruiken in uw migratieplan. Nu hebt u een migratieplan dat een werkmap kopieert van staging naar productie en de dataverbindingen bijwerkt zodat deze naar de productiedatabase verwijzen.

Als uw werkboek een extract gebruikt, is er extra werk nodig. In dit scenario wordt de werkmap gemigreerd en wordt de live-dataverbinding bijgewerkt. De weergaven tonen echter nog steeds data uit de staging-database, omdat deze nog steeds het extract van de staging-database bevat - gekopieerd uit de bron (staging) site. Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken.

Optie 1: Gepubliceerde databronnen gebruiken

U kunt uw werkmappen wijzigen zodat deze in plaats daarvan gepubliceerde databronnen gebruiken. Op deze manier wordt het extract beheerd als onderdeel van de gepubliceerde databron en kan het migreren van updates naar de werkmappen die deze databron gebruiken, worden vereenvoudigd doordat u zich geen zorgen hoeft te maken over de verbinding met de live-database of het dataextract.

Optie 2: Het extract tijdens de migratie verwijderen

U kunt een transformatie Extract verwijderen toevoegen aan uw migratieplan. Hierdoor wordt het extract uit uw werkmap verwijderd, waardoor de databron effectief wordt overgeschakeld naar een liveverbinding.

Optie 3: Het extract na de migratie vernieuwen

U kunt de optie Extracten vernieuwen na migratie gebruiken in uw migratieplan. Hierdoor wordt het extract samen met de werkmap gemigreerd, maar wordt er onmiddellijk een extractvernieuwingstaak voor die werkmap gepland nadat de migratie is voltooid.

Deze optie wordt doorgaans niet aanbevolen bij gebruik in combinatie met een transformatie Verbindingsinformatie instellen vanwege potentiële beveiligingsproblemen die dit met zich kan meebrengen.

Het probleem is dat de gemigreerde werkmap op uw bestemmingssite nog steeds de oude (bron)extractdata toont voor de periode tussen de voltooiing van de migratie en de voltooiing van de extractvernieuwingstaak. Als de extractvernieuwingstaak mislukt, blijven de oude/bronextractdata behouden totdat het extract wordt vernieuwd.

In een scenario zoals we hierboven hebben geschetst, kan dit acceptabel zijn bij het migreren van een staging- naar een productieomgeving, maar u moet er rekening mee houden dat de gebruikers van uw werkmappen zich er mogelijk niet van bewust zijn dat de werkmap oude/staging-data toont omdat deze recentelijk zijn gemigreerd en het extract nog niet wordt vernieuwd.

In andere scenario's waarin u mogelijk Verbindingsinformatie instellen gebruikt om dataverbindingen te wijzigen om naar een andere set klant- of clientdata te verwijzen, kan dit ernstige beveiligingsproblemen met zich meebrengen wanneer het extract van de werkmap data van een andere client of klant bevat totdat het extract na de migratie is vernieuwd.

Eén manier om dit probleem te verhelpen, is door een migratie in 2 fasen te implementeren. Deze aanpak vereist dat u twee migratieplannen maakt, één voor elke stap die hieronder wordt beschreven, en zorgt ervoor dat de werkmappen en databronnen een actueel extract bevatten voordat ze toegankelijk zijn.

  • Fase 1: Migreer uw inhoud naar een project op uw bestemmingssite waartoe alleen beheerders toegang hebben. Met deze migratie kunt u de optie Extracten vernieuwen na migratie samen met de transformatie Verbindingsinformatie instellen gebruiken om de dataverbinding bij te werken, omdat ongeautoriseerde gebruikers niet de kans krijgen om de oude data te zien, zelfs niet als de extractvernieuwing mislukt.
  • Fase 2: Nadat fase 1 is voltooid en u bevestigt dat het extract is vernieuwd, voert u een tweede migratieplan uit om de inhoud te migreren van de fase 1-bestemming naar de eindbestemming waar deze zichtbaar is voor eindgebruikers.

Wie kan dit doen

Tableau-sitegebruiker met een Explorer-rol of hoger. Als u inhoud wilt migreren, moeten de opties Weergave en Een kopie downloaden/opslaan beschikbaar zijn voor werkmappen op de bronsite en Weergave en Publiceren voor doelprojecten op de bestemmingssite. Zie Machtigingen voor meer informatie.

Bedankt voor uw feedback.De feedback is verzonden. Dank u wel.