Prestandaöverväganden för extern fillagring

Det här avsnittet listar de faktorer du måste överväga när du har extern fillagring för att garantera optimal prestanda.

I det här scenariot är fillagringen konfigurerad externt till Tableau Server och du lagrar extrakt på en nätverksresurs. Detta innebär att Tableau Server får åtkomst till dessa data över nätverket. För att garantera optimal prestanda rekommenderar vi följande:

• Använd lagringssystem på företagsnivå för att garantera tillförlitlighet och hög prestanda vid dataåtkomst.
  • Lagringssystemet har stöd för tillräckligt många läs-IOPS:
    • Använd SSD-enheter. Om vanliga hårddiskar är det enda alternativet bör du använd de snabbaste och så många som möjligt.
  • Nätverksinfrastrukturen har stöd för följande:
    • Minst 10 GB Ethernet för att stödja dataöverföringar med hög hastighet mellan Tableau Server och lagringssystemet.
    • Inte mer än 10 millisekunders lagringslatens mellan Tableau Server och lagringssystemet.

Rekommendationerna ovan baseras på tester utförda av Tableau-teamet. Dina krav och prestanda kan variera. Vi rekommenderar starkt att du skapar dina egna tester för att bedöma prestandan och fastställa resurskraven.

När du skapar tester bör du överväga Tableau Servers övergripande prestanda med arbetsbokens laddningstider som ett av nyckelmätvärdena. Detta är särskilt relevant för den här konfigurationen då extern fillagring mestadels påverkar extraktbaserade arbetsböcker.

Du kan använda Tabjolt(Länken öppnas i ett nytt fönster) för att dina tester.

Vem kan göra detta?

Tableau Server-administratörer kan övervaka Tableau Server-prestandan. Det finns dock överväganden gällande nätverk, hårdvara och lagring som kan behöva åtkomst för att göra konfigurationsändringar på dessa resurser. Du kan också välja att arbeta med nätverksadministratören för att göra ändringar om du inte har tillgång till dessa resurser.