Uppgradering av flera noder – Kör installationsprogrammet

Kör installationsprogrammet

1. Logga in som användare med sudo-åtkomst till den inledande noden i klustret.
  2. Gå till katalogen dit du kopierade .rpm- eller .debTableau Server-paketet.
  3. Använd pakethanteraren för att installera Tableau Server-paketet.

Du måste installera den nya versionen på samma plats som den befintliga. Installationsplatsen måste vara densamma på alla noder. Installera inte till en plats med en symbolisk länk eller till en mapp på en NFS-volym (Network File System).

• På RHEL-liknande distributioner inklusive CentOS, har du möjlighet att installera Tableau på en icke-standardplats.

• Standardplats—För att installera till standardplatsen (/opt/tableau/tableau_server) kör du följande kommandon där <version> formateras som större-mindre-underhåll: 2019-2-5):

sudo yum update

sudo yum install tableau-server-<version>.x86_64.rpm

• Icke-standardplats—För att installera på en plats som inte är standard måste du använda rpm -i. Du måste också installera alla beroende paket. Se anteckningen nedan.

Kör följande kommando:

sudo rpm -i --prefix /preferred/install/path tableau-server.rpm

Obs! När du använder yum för att installera Tableau Server laddas alla beroende paket ned och installeras automatiskt. Detta är den föredragna installationsmetoden för Tableau. Om du vill installera på en icke-standardplats, eller om din organisation inte vill låta dig använda yum och du måste installera med rpm -i måste du också installera alla beroende paket separat. Information om att installera beroende paket hittar du på Installera Tableau Server på en frånkopplad dator som kör Linux.

• Kör följande kommandon på Ubuntu, där <version> formateras som större-mindre-underhåll (t.ex: 2019-2-5):

sudo apt-get update
      sudo apt-get upgrade
      sudo apt-get -y install gdebi-core
      sudo gdebi -n tableau-server-<version>_amd64.deb

Fortsätt till Uppgradering av flera noder -- Kör installationsprogrammet på varje nod.