Aktivera anpassade scheman för prenumerationer

Med anpassade scheman för prenumerationer kan användare ta emot e-postmeddelanden enligt ett schema som de själva definierar, i stället för att använda ett fast schema som angetts av en serveradministratör. Anpassade scheman för prenumerationer har varit tillgängliga i Tableau Cloud sedan mars 2017, och i Tableau Server version 2018.2 kan de nu aktiveras för enskilda platser. Aktiveringen av anpassade scheman för prenumerationer är en permanent ändring på de platser där du gör ändringen. Fasta scheman som definierats av en serveradministratör fortsätter att användas på platser där du inte aktiverar anpassade scheman.

Aktivera anpassade scheman

Innan du kan aktivera anpassade scheman på en eller flera platser måste du aktivera anpassade scheman i Tableau Server. När du har gjort det aktiverar du anpassade scheman på en eller flera platser på den aktuella servern. Mer information om hur du aktiverar prenumerationer i Tableau Server finns i Skapa en webbplats för prenumerationer.

Steg 1: Aktivera anpassade scheman i Tableau Server

Kör följande kommandon från en kommandotolk som Tableau-administratör:

tsm configuration set -k features.SelfServiceSchedules -v true
tsm pending-changes apply

Med det här kommandot startar Tableau Server om.

Steg 2: Aktivera anpassade scheman på en plats

1. Logga in i Tableau Server som serveradministratör från en webbläsare.

https://<hostname>/#/login
  2. Gå till sidan Webbplatsinställningar för en plats och aktivera sedan anpassade scheman:

1. Klicka på Alla webbplatser och välj en av platserna i listrutan.
    2. Klicka på Inställningar.
    3. Markera följande kryssruta under Prenumerationer på fliken Allmänt: Omvandla permanent från fasta scheman som skapats av administratörer till anpassade scheman som skapats av användare. (Du kan inte ångra den här åtgärden).
    4. Klicka på Spara.

När anpassade scheman aktiveras på en plats omvandlas alla fasta scheman med en prenumeration till ett motsvarande anpassat schema.