Om Tableau Resource Monitoring Tool

Det här dokumentet erbjuder en översikt över Tableau Resource Monitoring Tool.

Vad är Resource Monitoring Tool?

Resource Monitoring Tool är ett verktyg som kan användas för att övervaka hälsan och prestandan på din Tableau Server. Det samlar in data från din Tableau Server och erbjuder en heltäckande översikt över dess hälsa. Det här verktyget låter dig identifiera orsaken till långsamma laddningstider, extraktfel och andra kritiska problem. Du måste ha Advanced Management aktiverad på servern för att använda Resource Monitoring Tool. Se Om Tableau Advanced Management på Tableau Server för mer information om Advanced Management.

Resource Monitoring Tool har två huvudkomponenter: Resource Monitoring Tool Server (RMT Server) och Agent.

• RMT-servern är där data från Tableau Server sorteras och visas via ett webbgränssnitt. Det är även där du kan konfigurera, övervaka och analysera hälsan och prestanda på en Tableau Server.
  • En agent körs på var och en av noderna i ditt Tableau-kluster för att övervaka prestanda och aktivitet. Följande diagram illustrerar interaktionen mellan en Tableau Server-nod och RMT Servern.