Använda anpassade teckensnitt i Tableau Server

Du kan använda anpassade teckensnitt med Tableau Server. När du gör det är det säkraste sättet att garantera att användare får den upplevelse som du vill att de ska få att tänka på följande:

-
  • Teckensnitten måste vara installerade på datorn som Tableau Server körs på. När du har installerat teckensnitten startar du om Tableau Server för att använda de nya teckensnitten.

• Teckensnitten måste vara installerade på alla klientdatorer som ansluter till Tableau Server. Du måste har teckensnitten installerade lokalt för att webbläsaren ska kunna visa dem korrekt.

• Bästa praxis är att använda ”webbsäkra” teckensnitt som är installerade som standard på alla de största webbläsarna. Detta ökar sannolikheten att teckensnitten visas korrekt på klientdatorer.

• Olika webbläsare återger samma teckensnitt på olika sätt, så även om en klientwebbläsare har det anpassade teckensnittet installerat kan det hända att det ser annorlunda ut när det visas på en annan webbläsare. Detta kan vara särskilt märkbart med kommentarer eller titlar där specifika avstånd används för att ge en viss effekt.

Obs! Mer information om installation av teckensnitt i Linux finns i Linux-distributionens dokumentation och support.