Serverkraschrapporteraren

Tableau Server-administratören kan aktivera ett alternativ för att tillåta att loggar och relaterade filer skickas till Tableau när servern har ett problem som resulterar i en krasch. Dessa filer används av Tableau för att identifiera och åtgärda problem som orsakar krascher. Som standard är detta alternativ inaktiverat och det ska endast aktiveras i organisationer som inte omfattas av regler som rör datasekretess.

Viktigt: Aktivera inte kraschrapportering om du har data som omfattas av sekretessbestämmelser.

Om Tableau Server har ett problem som resulterar i en krasch skapas loggfiler och dumpfiler. Om funktionen för överföring av kraschdata är aktiverad samlas filerna automatiskt in och komprimeras in i ett krypterat paket som skickas i bakgrunden vid den schemalagda tidpunkten. Det krypterade paketet skickas i små bitar för att begränsa påverkan på nätverkets prestanda. Endast en kraschrapport packas och laddas upp åt gången (en ny kraschrapport packas inte förrän det föregående paketet har laddats upp) och skickas i ordningen ”först in, först ut”. Du kan schemalägga sändningen till perioder med låg belastning för att ytterligare undvika att dina användare påverkas.

Det krypterade paketet består av kraschdumpfiler och loggar som innehåller följande:

• Krasch-/kärndumpfiler

• Felloggfiler relaterade till kraschen

• Manifestfiler relaterade till kraschen

Filerna kan innehålla data som innehåller:

• Datorspecifik information (t.ex. maskinvara, operativsystem, domän).

• En ögonblicksbild av innehållet i minnet vid tidpunkten för kraschen, inklusive information om programaktivitet, till exempel information om dataanslutningar, användarens aktivitet i Tableau och data som bearbetades i Tableau.

• Tableau-information, inklusive information som kan identifiera kunden.