Sortera data

I Reader kan du sortera poster i en tabell baserat på ett mätvärde som används i vyn. Sortering är ett bra sätt att få kontroll över ordningen som dimensionsmedlemmarna visas i en tabell och kan ofta exponera relationer mellan fält.

Så här sorterar du poster i en tabell:

1. Markera de poster som du vill sortera.

2. Klicka på någon av sorteringsknapparna () i verktygsfältet.

3. Obs! Verktygstipset för sorteringsknapparna visar hur tabellen kommer att sorteras.

Klicka till exempel på Sortera stigande om du vill ändra ordningen på staplarna i diagrammet från den minsta försäljningen till den största, som du ser nedan.

Du kan också sortera poster genom att dra fältetiketterna i en kolumn. I exemplet nedan dras Regular Espresso och placeras nedanför Mint. Den svarta linjen indikerar den nya platsen.

Du kan också sortera poster i vyn manuellt med hjälp av förklaringen. Följ stegen nedan om du vill sortera poster manuellt:

1. Högerklicka någonstans på den vita ytan i förklaringen och välj Sortera på snabbmenyn.

2. Markera de poster som du vill flytta under Manuellt i dialogrutan Sortera och flytta posterna i listan med hjälp av knapparna Upp och Ned.

Återställa sorteringsordningen

Du kan återställa hur en tabell sorteras genom att antingen klicka på knappen Ångra eller genom att återställa arbetsboken till dess sparade tillstånd. Mer information om hur du återställer en arbetsbok finns i Återställa arbetsböcker.